• петок, 21 јуни 2024
Детската клиника Скопје доби сертификат за квалитет во работењето од надворешни оценувачи

Детската клиника Скопје доби сертификат за квалитет во работењето од надворешни оценувачи

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Јавната здравствена установа Универзитетска клиника за детски болести в...

Водата во Охридското Езеро со одличен квалитет и безбедна за спорт и рекреација

Водата во Охридското Езеро со одличен квалитет и безбедна за спорт и рекреација

Охрид, 11 јуни 2024 (МИА) – Водата во Охридското Езеро е микробиолошки и хемиски исправна и со најви...

Скопската вода добра за пиење, покажуваат најновите испитувања

Скопската вода добра за пиење, покажуваат најновите испитувања

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Водата во Скопје е добра за пиење, покажуваат резултатите од најновиот и...

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна

Скопје, 22 април 2024 (МИА) -  Водата во Скопје е безбедна и микро...

Истражување: Кафето „Арабика“ настанало со вкрстување на два други вида, пред стотици илјади години

Истражување: Кафето „Арабика“ настанало со вкрстување на два други вида, пред стотици илјади години

Бафало, 17 април 2024 (МИА) - Истражувачите од Универзитетот на Бафало во Њујорк, САД, тврдат оти го...

Водата во Скопје безбедна за пиење и со добар квалитет

Водата во Скопје безбедна за пиење и со добар квалитет

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Водата во Скопје е безбедна за пиење и има добар квалитет, информираат...

Во Кавадарци се оценуваа вина во рамки на интернационален натпревар

Во Кавадарци се оценуваа вина во рамки на интернационален натпревар

Кавадарци, 4 февруари 2024 (МИА) - Во Кавадарци денеска се оценуваа вин...

Водата што ја пијат скопјани е безбедна

Водата што ја пијат скопјани е безбедна

Скопје, 29 јануари 2024 (МИА) - Водата што ја пијат скопјани е со добар квалитет, покажуваат податоц...

Неготино ќе добие 10 индикаторски станици за мерење на квалитет на амбиентален воздух

Неготино ќе добие 10 индикаторски станици за мерење на квалитет на амбиентален воздух

Неготино, 9 јануари 2024 (МИА) - Неготино ќе добие 10 индикаторски станици за мерење на квалитет на...

Безбедна е водата за пиење во Скопје

Безбедна е водата за пиење во Скопје

Скопје, 2 јануари 2024 (МИА) - Безбедна е водата за пиење во Скопје, покажуваат резултатите по спров...

Доделени признанијата „Македонски квалитет 2023“

Доделени признанијата „Македонски квалитет 2023“

Скопје, 20 декември 2023 (МИА) - Десет компании, кои се квалификуваа и ги исполнија условите, денеск...

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Скопје, 27 ноември 2023 (МИА) - Водата во Скопје е квалитетна и  безбедна за пиење, покажу...

Водата во Скопје квалитетна и безбедна за пиење

Водата во Скопје квалитетна и безбедна за пиење

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење, покажуваат п...

Почна мерењето на квалитетот на воздухот во Општина Струмица

Почна мерењето на квалитетот на воздухот во Општина Струмица

Струмица, 20 ноември 2023 (МИА) - Општина Струмица почна со мерење на к...

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна

Скопје, 13 ноември 2023 (МИА) -  Водата во Скопје е безбедна и мик...

Image

Остани поврзан