• сабота, 30 септември 2023

Борис Куноски

Последно најавување: Saturday, 30 September 2023, 01:36 pm

Поранешен управен судија осуден на пет години затвор за злоупотреба на службената положба

Поранешен управен судија осуден на пет години затвор за злоупотреба на службената положба

Скопје, 19 јуни 2023 (МИА) - Управниот судија М.Ш. денеска е осуден на пет години затвор за злоупотреба на слу...

Во голема полициска акција во државава лишени од слобода повеќе од 15 лица

Во голема полициска акција во државава лишени од слобода повеќе од 15 лица

Скопје, 5 јули 2023 (МИА) -  Македонската полиција засилена со специјалци, утрово во Скопје, Битола и Рес...

„Да ги заштитиме нашите шуми од пожари“- едукативна кампања на Противпожарниот сојуз на Македонија

„Да ги заштитиме нашите шуми од пожари“- едукативна кампања на Противпожарниот сојуз на Македонија

Скопје, 14 јуни 2023 (МИА) - „Да ги заштитиме нашите шуми од пожари“ е насловот на кампањата која денеска се о...

Радевска-Стефкова и Герасимовски поднесоа оставки од Судскиот совет

Радевска-Стефкова и Герасимовски поднесоа оставки од Судскиот совет

Скопје, 6 јуни 2023 (МИА) - Членовите на Судскиот совет Мирјана Радевска-Стефкова и Зоран Герасимовски поднесо...

Детонирана експлозивна направа на банкомат во Бутел, нема повредени

Детонирана експлозивна направа на банкомат во Бутел, нема повредени

Скопје, 6 јуни 2023 (МИА) - Експлозивна направа поставена на банкомат во Бутел утрово е детонирана при што ошт...

Габер Дамјановска за МИА: Измени во законот за АСЈО следат во техничкиот дел на полагањето на приемниот испит, повторно се враќа доделувањето на унифицирани дипломи

Габер Дамјановска за МИА: Измени во законот за АСЈО следат во техничкиот дел на полагањето на приемн...

Скопје, 31 мај 2023 (МИА) – Враќање на унифицираните дипломи за кандидатите кои ќ...

Основните јавни обвинителства во државава ќе добијат 18 нови јавни обвинители кои денеска дадоа свечена изјава

Основните јавни обвинителства во државава ќе добијат 18 нови јавни обвинители кои денеска дадоа свеч...

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Свечена изјава дека во вршењето на функцијата јавен обвинител ќе го почитуваат Уст...

Спасена дива мечка од стапица во атарот на село Брајчино

Спасена дива мечка од стапица во атарот на село Брајчино

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - Полицајци спасија дива мечка фатена во стапица во атарот на село Брајчино.

Биогасната електрана најголем чистач на органски отпад, во Сарамзалино отворен првиот ваков капацитет

Биогасната електрана најголем чистач на органски отпад, во Сарамзалино отворен првиот ваков капаците...

Скопје, 28 мај 2023 (МИА) - Алтернативните и обновливите извори на енергија се единствениот пат не само кон по...

Спасовски за МИА: Конференцијата на Интерпол во Охрид е признание за зајакнатите меѓународни активности на МВР

Спасовски за МИА: Конференцијата на Интерпол во Охрид е признание за зајакнатите меѓународни активно...

Скопје, 15 мај 2023 (МИА) - Активната оперативна соработка и зајакнатите меѓународни активности на Министерств...

Image