• недела, 14 јули 2024
Општина Бутел со помош од три милиони денари за граѓаните кои претрпеа штети од невремето

Општина Бутел со помош од три милиони денари за граѓаните кои претрпеа штети од невремето

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) - На предлог на градоначалникот Дарко Костовски, Советот на општина Бутел...

Претседателот на ЗЕЛС оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел

Претседателот на ЗЕЛС оствари средба со градоначалникот на Општина Бутел

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) – Претседателот на ЗЕЛС, Орце Ѓорѓиевски, со средба со градоначалникот на...

Дел од општина Бутел утре без струја

Дел од општина Бутел утре без струја

Скопје, 24 март 2024 (МИА) - Корисниците од населбата Радишани и селото Радишани во општина Бутел ут...

Костовски: Поранешен вработен во МВР мамел граѓани дека ќе изврши отуѓување на државно земјиште на Општина Бутел

Костовски: Поранешен вработен во МВР мамел граѓани дека ќе изврши отуѓување на државно земјиште на Општина Бутел

Скопје, 11 ноември 2023 (МИА) - Од Општина Бутел информираат дека градоначалникот Д...

Започна изградбата на речно корито и трим патека на реката Серава во Радишани

Започна изградбата на речно корито и трим патека на реката Серава во Радишани

Скопје, 19 септември (МИА) - Започна изградбата на коритото на река Серава и трим патека со должина...

Марио, кој освои бронзен медал на специјалните олимписки игри во Берлин почна со работа во општина Бутел

Марио, кој освои бронзен медал на специјалните олимписки игри во Берлин почна со работа во општина Бутел

Скопје, 19 јули 2023  Денес е еден од поубавите денови...

Костовски: Продолжуваме со отстранување на бесправно изградените објекти и узурпација на општина Бутел

Костовски: Продолжуваме со отстранување на бесправно изградените објекти и узурпација на општина Бутел

Скопје, 17 јули 2023 Денес во населеното место Визбегово со поддршка од директорот на државн...

Нова современа амбуланта во општина Бутел

Нова современа амбуланта во општина Бутел

Скопје, 29 мај 2023 (МИА) - Една од старите дрвени амбуланти во општина Бутел е заменета со нова и с...

ДЗР ги објави конечните резвизорски извештаи на Општина Бутел за 2021 година

ДЗР ги објави конечните резвизорски извештаи на Општина Бутел за 2021 година

Скопје, 11 мај 2023 (МИА) - Државниот завод за ревизија денеска на својата веб страница ги објави Ко...

Мицкоски: Најголем број од проектите во општина Бутел се завршени или се во тек на реализација

Мицкоски: Најголем број од проектите во општина Бутел се завршени или се во тек на реализација

Арсовска за „Боца Иванова“: Тоа е простор каде што треба да има булевар за сите скопјани и не е ничиј двор, туку е узурпирано земјиште

Арсовска за „Боца Иванова“: Тоа е простор каде што треба да има булевар за сите скопјани и не е ничиј двор, туку е узурпирано земјиште

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Доколку сметаат граѓаните дека треба така да се однес...

Град Скопје: Ја поздравуваме одлуката на Советот на општина Бутел да се избришат седум маркици за изградба на згради

Град Скопје: Ја поздравуваме одлуката на Советот на општина Бутел да се избришат седум маркици за изградба на згради

Скопје, 15 март 2023 Ја поздравуваме одлуката на советни...

Костовски: Ќе се поништат 11 маркици за згради

Костовски: Ќе се поништат 11 маркици за згради

Скопје, 15 март 2023 Денес на предлог на советничката група на ВМРО - ДПМН...

Арсовска: Булеварот „Боца Иванова“ е предвиден за изградба уште во 2002 година

Арсовска: Булеварот „Боца Иванова“ е предвиден за изградба уште во 2002 година

Скопје, 11 март 2023 (МИА) - Проектот за изградба на булеварот „Боца Иванова“ во општина Бутел е еде...

Педесетина спортисти од Општина Бутел добија спортски стипендии

Педесетина спортисти од Општина Бутел добија спортски стипендии

Скопје, 4 ноември 2022 (МИА) – Општина Бутел додели спортски стипендии на педесетина спортисти кои живе...

Image

Остани поврзан