• четврток, 18 јули 2024
Во Шпанија луѓето живеат во просек 84 години

Во Шпанија луѓето живеат во просек 84 години

Мадрид, 9 мај 2024 (МИА) - Очекуваниот просечен животен век во Шпанија е 84 години. Поради тоа, оваа...

Чешка ја зголемува старосната граница за пензионирање

Чешка ја зголемува старосната граница за пензионирање

Прага, 30 април 2024 (МИА) - Чешката влада денеска ги одобри реформите на пензискиот систем, со кои...

Еврокомесарката Шуица го повика хрватскиот Сабор да расправа за намалување на старосната граница за гласање

Еврокомесарката Шуица го повика хрватскиот Сабор да расправа за намалување на старосната граница за гласање

Загреб, 26 јануари 2024 (МИА) - Потпретседателката на Европската комисија, Дубравка Шуица, денеска г...

Руската Дума ја крена старосната граница за задолжително служење воен рок

Руската Дума ја крена старосната граница за задолжително служење воен рок

Москва, 25 јули 2023 (МИА) - Рускиот парламент денеска изгласа зголемување на старосната граница за...

Британската влада нема да ја зголеми старосната граница за пензионирање на 68 години

Британската влада нема да ја зголеми старосната граница за пензионирање на 68 години

Лондон, 30 март 2023 (МИА) - Британската влада денеска соопшти дека во овој момент нема намера да ја...

Image

Остани поврзан