• петок, 21 јуни 2024
Каселакис: Меморандумите се позитивни за Грција и од геополитички и од економски причини

Каселакис: Меморандумите се позитивни за Грција и од геополитички и од економски причини

Атина, 23 мај 2024 (МИА) – Протоколите се позитивни за Грција и од геополитички причини и од економс...

Мали: Единствениот пазар на труд ќе придонесе за економскиот напредок и инвестициите

Мали: Единствениот пазар на труд ќе придонесе за економскиот напредок и инвестициите

Белград, 1 март 2024 (МИА) - Единствениот пазар на труд на Србија, Албанија и Северна Македонија е о...

Спасовски: Ние сме единствена земја во регионот што донесе нови протоколи за хибридни закани 

Спасовски: Ние сме единствена земја во регионот што донесе нови протоколи за хибридни закани 

Скопје, 25 мај 2023 (МИА) - Министерството за внатрешни работи во изминатите денови нема дојави за б...

Спасовски:  Од воведувањето на новите протоколи, имавме само две дојави за бомби

Спасовски: Од воведувањето на новите протоколи, имавме само две дојави за бомби

Скопје, 16 март 2023 (МИА) - Од кога се воведени новите протоколи за функционирање во услови на доја...

Нови протоколи за справување со кибер заканите, МВР ќе известува ако има реална закана

Нови протоколи за справување со кибер заканите, МВР ќе известува ако има реална закана

Скопје, 6 март 2023 (МИА) - Во сила се нови упатства, мерки и планови з...

Кипар од понеделник со поедноставни протоколи за патување

Кипар од понеделник со поедноставни протоколи за патување

Никозија, 15 април 2022 (МИА) - Досегашната пракса за задолжително пополнување електронска...

Училиштата во Грција ќе се отворат регуларно на 10 јануари, но со построги протоколи

Училиштата во Грција ќе се отворат регуларно на 10 јануари, но со построги протоколи

Атина, 4 јануари 2022 (МИА) – Со задолжителни маски, задолжителни селф тестови за сите и под построги п...

Бајрамовска-Мустафа: Тешко се реализираат протоколите за спроведување на наставата

Бајрамовска-Мустафа: Тешко се реализираат протоколите за спроведување на наставата

Скопје, 16 септември 2021 (МИА) - Народниот правобранител и годинава добива поплаки за начинот на одвив...

Лидија Тасевска: Новата учебна година започна успешно, образовниот систем е целосно подготвен

Лидија Тасевска: Новата учебна година започна успешно, образовниот систем е целосно подготвен

Скопје, 2 август 2021 Новата учебна година успешно започна со отворени училишта за сите ученици во ос...

Успешен старт на новата учебна година во Делчево

Успешен старт на новата учебна година во Делчево

Делчево, 1 септември 2021 (МИА) - Во Делчево успешно стартуваше новата учебна година која во двете делч...

Почнува учебната година со физичко присуство на учениците, исклучок Тетово, Гостивар, Кичево и Струга

Почнува учебната година со физичко присуство на учениците, исклучок Тетово, Гостивар, Кичево и Струга

Скопје, 1 септември 2021 (МИА) – Новата учебна година за сите ученици од основните и средните училишта започнува...

Здравствените протоколи за одбележување на 20-годишнината од Охридскиот договор ќе ги спроведува ЦЈЗ

Здравствените протоколи за одбележување на 20-годишнината од Охридскиот договор ќе ги спроведува ЦЈЗ

Скопје, 12 август 2021 (МИА) - Центарот за јавно здравство (ЦЈЗ) ќе ги спроведува  здравствените проток...

Филипче: Учениците можат да се вратат во училиштата, протоколите за новата учебна година се речиси готови

Филипче: Учениците можат да се вратат во училиштата, протоколите за новата учебна година се речиси готови

Скопје, 23 јуни 2021 (МИА) – Министерот за здравство Венко Филипче смета дека децата можат да

Усвоени прецизирани протоколи за одржување на свадби - дозволена е музика и танцување со растојание

Усвоени прецизирани протоколи за одржување на свадби - дозволена е музика и танцување со растојание

Скопје, 3 јуни 2021 (МИА) - Мерење на телесна темпертура на влез, дезинфекциони средства, оддалечен бен...

Дефинирана постапката за пристап на Националната арена во Букурешт, за натпреварите на ЕУРО 2020

Дефинирана постапката за пристап на Националната арена во Букурешт, за натпреварите на ЕУРО 2020

Скопје, 2 јуни 2021 (МИА) – Фудбалската федерација на Македонија денес на својата веб-страница објави н...

Image

Остани поврзан