• петок, 21 јуни 2024
Во Италија почнува 24-часовен штрајк на железницата

Во Италија почнува 24-часовен штрајк на железницата

Рим, 4 мај 2024 (МИА) - Од 21 часот вечерва до утре до 20:59 часот во Италија ќе има штрајк на желез...

Поради модернизација на патни премини ќе бидат исклучени од работа премини помеѓу станици од Куманово-Романовце

Поради модернизација на патни премини ќе бидат исклучени од работа премини помеѓу станици од Куманово-Романовце

Куманово, 30 април 2024 (МИА) - Поради модернизација, патните премини кај кумановските села Романовц...

Протест на илјадници староседелци против бразилската Влада

Протест на илјадници староседелци против бразилската Влада

Бразилија, 26 април 2024 (МИА) - Неколку илјади староседелци маршираа до седиштето на владата во Бра...

На 151-от роденден на Железницата, политичарите ветија сигурни работни места и покрај либерализацијата

На 151-от роденден на Железницата, политичарите ветија сигурни работни места и покрај либерализацијата

Скопје, 9 април 2024 (МИА) -  Ветувања за инвестиции во изградба на источниот железнички дел од...

Битиќи: Железницата ќе ја направиме европска и модерна,  железничарите да не стравуваат за работните места  

Битиќи: Железницата ќе ја направиме европска и модерна,  железничарите да не стравуваат за работните места  

Скопје, 10 април 2024 (МИА) - Заедно ќе ја трансформираме Железницата и ќе ја направиме европска и м...

Македонски железници одбележува 151 година од основањето (во живо)

Македонски железници одбележува 151 година од основањето (во живо)

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Јавното претпријатие за железничка инфраструктури Железници ќе одбележи...

Левица: Железничкиот сообраќај повторно е во колапс

Левица: Железничкиот сообраќај повторно е во колапс

25 јануари 2024  Железничкиот сообраќај повторно е во колапс, откако работниците излего...

Бочварски: Од наша страна подготвена инфраструктурата за повторно железничко поврзување со Грција преку Меџитлија

Бочварски: Од наша страна подготвена инфраструктурата за повторно железничко поврзување со Грција преку Меџитлија

Скопје, 20 декември 2023 (МИА) - За повторно воспоставување на железничкиот сообраќај со Грција дире...

Дводневен штрајк на белгиските железничари

Дводневен штрајк на белгиските железничари

Брисел, 6 декември 2023 (МИА) – Вработените во Белгиската национална железничка компанија (СНЦБ) од...

Задолжувањата за пругата со Бугарија пред Комисијата за финансирање и буџет

Задолжувањата за пругата со Бугарија пред Комисијата за финансирање и буџет

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) – Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седница ќе одр...

ЕК ја тужи Шпанија поради несоодветна примена на правилата на единствената европска железничка област 

ЕК ја тужи Шпанија поради несоодветна примена на правилата на единствената европска железничка област 

Брисел, 19 октомври 2023 (МИА) - Европската Комисијата одлучи да ја тужи Шпанија пред Судот на правд...

Постигнат договор за платата на машиновозачите,  железничкиот сообраќај ќе се нормализира од 20 часот

Постигнат договор за платата на машиновозачите, железничкиот сообраќај ќе се нормализира од 20 часот

Скопје, 31 јули 2023 (МИА) - Железничкиот сообраќај  во државава ќе се нормализира вечер во 20...

Нормализиран железничкиот сообраќај, исплатена априлската плата во ЖРСМ Транспорт

Нормализиран железничкиот сообраќај, исплатена априлската плата во ЖРСМ Транспорт

Скопје, 5 јуни 2023 (МИА) -  Железничкиот сообраќај во државава е нормализиран, откако денеска...

Локвенец: Инвестиции во железницата за да ја вратиме на вистинското место

Локвенец: Инвестиции во железницата за да ја вратиме на вистинското место

Скопје, 6 април 2023 (МИА) - Постојните 700 километри пруга треба да се зголемат за...

Бочварски на средба со Мацола побара европска поддршка за инфраструктурните проекти во железницата

Бочварски на средба со Мацола побара европска поддршка за инфраструктурните проекти во железницата

Скопје, 8 февруари 2023 (МИА) - М...

Image

Остани поврзан