• петок, 21 јуни 2024
Елена Петрова стапи на функцијата дополнителен заменик-министер за финансии 

Елена Петрова стапи на функцијата дополнителен заменик-министер за финансии 

Скопје, 29 јануари 2024 (МИА) -  Дополнителниот заменик-министер за финансии во преодната Влада...

Бесими - Суперти: Планот за раст силен инструмент за интеграција во ЕУ, искористување на можностите и работа на домашен терен

Бесими - Суперти: Планот за раст силен инструмент за интеграција во ЕУ, искористување на можностите и работа на домашен терен

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) – Планот за раст на Западен Балкан е силен инструмент и силна порака з...

Средба Бесими-Руе: Реформите за европската перспектива поддржани од нашите партнери ЕБОР

Средба Бесими-Руе: Реформите за европската перспектива поддржани од нашите партнери ЕБОР

Скопје, 22 јануари 2024 (МИА) - Приоритетите и реформите коишто ги спроведуваме и не водат на патот...

Бесими: Време на големи предизвици и европска трансформација

Бесими: Време на големи предизвици и европска трансформација

Скопје, 20 јануари 2024 Вчера во Вашингтон, Бордот на Директори на ММФ ги одобри Извештајот...

Бесими: Минатата година највисока реализација на капиталните инвестиции (ДПЛ)

Бесими: Минатата година највисока реализација на капиталните инвестиции (ДПЛ)

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Највисока реализација на капитални инвестиции во однос на планираното...

Бесими: Не е реално да се очекува дека пред избори ќе се објави нов тендер за „Чебрен“

Бесими: Не е реално да се очекува дека пред избори ќе се објави нов тендер за „Чебрен“

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Министерот за финансии Фатмир Бесими не верува дека пред изборите мож...

Нема пари во Буџетот за зголемување на платите на функционерите во 2024 година, тврди Бесими

Нема пари во Буџетот за зголемување на платите на функционерите во 2024 година, тврди Бесими

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Нема пари во Буџетот за зголемување на платите на функционерите во 20...

Бесими: Минатата година имаме највисока реализација на капитални инвестиции

Бесими: Минатата година имаме највисока реализација на капитални инвестиции

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Највисока реализација на капитални инвестиции во однос на планираното...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на Ковачевски, Меџити и Бесими

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на Ковачевски, Меџити и Бесими

28 декември 2023  ДУИ и СДС п...

Бесими: Трезорот ќе работи, правата на вработените ќе ги оствариме согласно законите

Бесими: Трезорот ќе работи, правата на вработените ќе ги оствариме согласно законите

Скопје, 26 декември 2023 (МИА) - Министерот за финансии Фатмир Бесими уверува дека трезорот ќе работи и ќе се вршат с...

Бесими: Oпштествениот консензус можност за „економско чудо на Балканот“

Бесими: Oпштествениот консензус можност за „економско чудо на Балканот“

Скопје, 24 декември 2023   Просечна стапка на економскиот раст од 4,7% во следн...

Бесими: Буџетот за следната година ги таргетира приоритетите и соодветно ги распределува средствата

Бесими: Буџетот за следната година ги таргетира приоритетите и соодветно ги распределува средствата

Скопје, 22 декември 2023 (МИА) - Во предлог Буџетот за следната година се планираат капитални расход...

Расправа за Дополнетиот предлог буџет за 2024,  економскиот раст проектиран на 3,4 проценти,  инфалацијата на 3,6

Расправа за Дополнетиот предлог буџет за 2024, економскиот раст проектиран на 3,4 проценти, инфалацијата на 3,6

Скопје, 22 декември 2023 (МИА) - Во Собранието денеска почна расправата по Дополнетиот предлог Буџет...

Од 1 јануари поедноставување на вработувањата во јавниот сектор

Од 1 јануари поедноставување на вработувањата во јавниот сектор

Скопје, 22 декември 2023 (МИА) – Од 1 јануари Министерството за финансии повеќе нема да дава согласн...

Бесими: 50 милиони евра дополнителен капитал за домашните компании за поддршка на зелени инвестиции

Бесими: 50 милиони евра дополнителен капитал за домашните компании за поддршка на зелени инвестиции

Скопје, 21 декември 2023 (МИА) - Владата и Министерството за финансии о...

Image

Остани поврзан