• четврток, 18 јули 2024
Зибери: Во 2023 најмногу претставки до Народниот правобранител има од областа на правосудството

Зибери: Во 2023 најмногу претставки до Народниот правобранител има од областа на правосудството

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Седницата на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу за...

Владата до Собранието достави предлози за заменици - министри

Владата до Собранието достави предлози за заменици - министри

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Владата на Република Северна Македонија до Собранието ги предложи замен...

Партиски реакции за молитвата во Парламентот: Северна Македонија е секуларна држава

Партиски реакции за молитвата во Парламентот: Северна Македонија е секуларна држава

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) - Откако претседателот на Собранието, Африм Гаши на својот официјален Феј...

Изгласани заклучоците по извештајот за работата на ДКСК: Позитивна оценка за активностите на Комисијата, неопходно зголемување на кадровската екипираност

Изгласани заклучоците по извештајот за работата на ДКСК: Позитивна оценка за активностите на Комисијата, неопходно зголемување на кадровската екипиран...

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) - Пратениците денеска за време на собраниската Комисија за политички сист...

Годишни извештаи за 2023 на неколку институции пред собраниската Комисија за политички систем

Годишни извештаи за 2023 на неколку институции пред собраниската Комисија за политички систем

Скопје,11 јули 2024 (МИА) - Во Собранието денеска ќе продолжи седницата на Комисијата за политички с...

Во Собранието одбележување на 11 Јули - Меѓународен ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница

Во Собранието одбележување на 11 Јули - Меѓународен ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) - Во Собранието денеска ќе биде Одбележан 11 Јули - Меѓународен ден на се...

Собранието усвои десет предлог-закони со кои се доуредуваат надлежностите на Министерството за енергетика

Собранието усвои десет предлог-закони со кои се доуредуваат надлежностите на Министерството за енергетика

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Побрза, порационална и пооптимизирана работа на новото Министерство за...

Собраниската Комисија за економски прашања поддржа десет предлог-закони со кои се доуредуваат надлежностите на Министерството за енергетика

Собраниската Комисија за економски прашања поддржа десет предлог-закони со кои се доуредуваат надлежностите на Министерството за енергетика

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Собраниската Комисија за економски прашања, труд и енергетска политика...

Пратеникот Миле Талевски учествува на НАТО јавен форум во Вашингтон

Пратеникот Миле Талевски учествува на НАТО јавен форум во Вашингтон

11 јули 2024  Во рамки на акт...

Седници на собраниските комисии за одбрана и безбедност и Законодавно-правната комисија

Седници на собраниските комисии за одбрана и безбедност и Законодавно-правната комисија

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Во Собранието денеска седници ќе одржат Комисијата за одбрана и Законод...

Собранието на седница ќе се изјасни за потребата за носење на неколку закони по скратена постапка

Собранието на седница ќе се изјасни за потребата за носење на неколку закони по скратена постапка

Собрание, 10 јули 2024 (МИА) - Собранието денеска треба да ја започне 10. седница на која на дневен...

Средба на претседателот на Собранието Гаши со делегација од НДИ

Средба на претседателот на Собранието Гаши со делегација од НДИ

Скопје, 10 јули 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието Африм Гаши за...

Гаши учествува на Парламентарниот Самиот на НАТО во Вашингтон

Гаши учествува на Парламентарниот Самиот на НАТО во Вашингтон

Скопје, 8 јули 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието Африм Гаши престојува во Вашингтон, каде ќе...

Даути избрана за генерален, а Јајага за организациски секретар на денешното Собрание на Алијансата за Албанците

Даути избрана за генерален, а Јајага за организациски секретар на денешното Собрание на Алијансата за Албанците

Скопје, 6 јули 2024 (МИА) - Илире Даути е избрана за генерален секретар, а Тирон Јајага за организац...

Четврто Собрание на Алијансата на Албанците

Четврто Собрание на Алијансата на Албанците

Скопје, 6 јули 2024 (МИА) - Алијансата на Албанците предводена од Зиадин Села денеска ќе го одржи че...

Image

Остани поврзан