• недела, 19 мај 2024

Изложба на македонски музички плакати во Галерија МКЦ

Изложба на македонски музички плакати во Галерија МКЦ

Скопје, 26 мај 2023 (МИА) - Во рамки на четвртото издание на „Скопски Градски Фестивал“ Баги Комуникации организира изложба на македонски музички плакати која денеска со почеток во 20 часот ќе биде отворена во Галерија МКЦ, а граѓаните ќе можат да ја погледнат до 5 јуни.

Како што информираат организаторите, на изложбата ќе бидат претставени 40 плакати на македонски музичари и групи од изминатите три децении и истата е своевиден пресек и документ на македонскиот музичкиот дизајн.

Влезот на изложбата на македонски музички плакати во МКЦ е бесплатен за сите посетители.

„Скопски Градски Фестивал“ е поддржан од Министерство за култура и Комерцијална Банка. ар/вг/

Фото: Баги Комуникации

Остани поврзан