• петок, 21 јуни 2024
„Нови хоризонти“ - изложба на Зоран Арсовски-Бабата во Крива Паланка

„Нови хоризонти“ - изложба на Зоран Арсовски-Бабата во Крива Паланка

Крива Паланка, 20 јуни 2024 (МИА) - Во НУ Центар за култура Крива Паланка вечер ќе биде отворена сам...

Промотивна групна изложба на „Ателје Бојар“

Промотивна групна изложба на „Ателје Бојар“

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) - Дваесетина уметници ќе бидат претставени на промотивната групна продажн...

Изложба „Хор од солисти“ на белградскиот фоторепортер Иван Иванов

Изложба „Хор од солисти“ на белградскиот фоторепортер Иван Иванов

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје вечер ќе биде отворена и...

Изложба на кинеска калиграфија отворена во Велес

Изложба на кинеска калиграфија отворена во Велес

Велес,15 јуни 2024 (МИА) - Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложба на кинеска калиг...

Во Прилеп отворена изложба за емиграцијата

Во Прилеп отворена изложба за емиграцијата

Прилеп, 15 јуни 2024 (МИА) - Во ликовната галерија од Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп...

Отворање на изложбата „Професори и студенти“ во МКЦ

Отворање на изложбата „Професори и студенти“ во МКЦ

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Во Галерија МКЦ вечер во 19 часот ќе биде...

Годишна завршна изложба на учениците од средното уметничко училиште „Лазар Личеноски“

Годишна завршна изложба на учениците од средното уметничко училиште „Лазар Личеноски“

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Средното уметничко училиште „Лазар Личеноски“ - Скопје вечер во 21 часо...

Изложба „Циклус 19 II“ на академската уметница Христина Зафировска

Изложба „Циклус 19 II“ на академската уметница Христина Зафировска

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Ликовната изложба „Циклус 19 II“ на академ...

Отворена групна изложба „Цртај на македонски јазик со глаголица“

Отворена групна изложба „Цртај на македонски јазик со глаголица“

Скопје, 12 јуни 2024  Почитувани,  Во рамките на богатата културна понуда...

Изложба на Панде Петровски во Делчево

Изложба на Панде Петровски во Делчево

Делчево, 12 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Здружението на роднокрајни автори „Пијанечки глас",...

Изложба на фотографии и панел-дискусија „Украина: Воено злосторство“

Изложба на фотографии и панел-дискусија „Украина: Воено злосторство“

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Фондациите Отворено општество - Западен Балкан вечер во Скопје ја орган...

Во Меморијалниот центар на Холокаустот ќе биде отворена изложба посветена на д-р Александар Сингер

Во Меморијалниот центар на Холокаустот ќе биде отворена изложба посветена на д-р Александар Сингер

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија вечерва...

Отворање самостојна изложба на Албан Муја во МСУ – Скопје

Отворање самостојна изложба на Албан Муја во МСУ – Скопје

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Во Музејот на современата уметност – Скопје вечер ќе биде отворена самос...

Партиципативна изложба „Кадри на ранливост“ во КСП Центар - Јадро

Партиципативна изложба „Кадри на ранливост“ во КСП Центар - Јадро

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Партиципативната изложба насловена „Кадри на ранливост“, на Наташа Недел...

Изложба „Линијата што избледнува: Приказни на работ на легалноста“ на уметникот Албан Муја во МСУ

Изложба „Линијата што избледнува: Приказни на работ на легалноста“ на уметникот Албан Муја во МСУ

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Во Музејот на современата уметност – Скопје вечерва ќе биде отворена сам...

Image

Остани поврзан