• петок, 21 јуни 2024
ЕВН Хоме ја прифати понудата од АД ЕСМ од 60 евра за мегават часови електрична енергија

ЕВН Хоме ја прифати понудата од АД ЕСМ од 60 евра за мегават часови електрична енергија

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) - ЕВН Хоме како универзален снабдувач на електрична енергија ја прифати п...

АД ЕСМ: Грејната сезона продолжува поради временските услови

АД ЕСМ: Грејната сезона продолжува поради временските услови

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - АД Електрани на Северна Македонија и...

Грант од КфВ банка за втората фаза од изградбата на вп „Богданци“ и третата фаза од ревитализацијата на големите хидроелектрани

Грант од КфВ банка за втората фаза од изградбата на вп „Богданци“ и третата фаза од ревитализацијата на големите хидроелектрани

Скопје, 18 март 2024 (МИА) – АД ЕСМ и германската и КфВ банка денеска потпишаа договор за грант од 2...

Бектеши: Додека сум јас министер за економија не може да се случи продажба на АД ЕСМ

Бектеши: Додека сум јас министер за економија не може да се случи продажба на АД ЕСМ

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Согласно Стратегијата за развој на енергетиката и официјалните документ...

ЕСМ: Субвенции за топлинска енергија за домаќинствата и оваа грејна сезона

ЕСМ: Субвенции за топлинска енергија за домаќинствата и оваа грејна сезона

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - ЕСМ Снабдување со топлина денеска преку соопштение информира дека с...

АД ЕСМ дел од самитот за инвестиции за Западен Балкан организиран од ЕБОР

АД ЕСМ дел од самитот за инвестиции за Западен Балкан организиран од ЕБОР

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Стефанов и директорот за разв...

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо механизација за ископ во РЕК, ЕСМ набавува возила за 143 милиони денари

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо механизација за ископ во РЕК, ЕСМ набавува возила за 143 милиони денари

26 февруари 2024  Не престануваат скандалите со набавките...

АД ЕСМ: Производството на струја не е прашање на политичко толкување, туку нужност за функционирање на општеството

АД ЕСМ: Производството на струја не е прашање на политичко толкување, туку нужност за функционирање на општеството

20 февруари 2024  АД ЕСМ како...

Андонов: ЕСМ се соочува со сериозни предизвици, неопходни се инвестиции, сега е и моментот за изградба на гасни електрани

Андонов: ЕСМ се соочува со сериозни предизвици, неопходни се инвестиции, сега е и моментот за изградба на гасни електрани

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) - ЕСМ се соочува со сериозни предизвици. Ако продолжиме со истото темп...

Директорот за развој и инвестиции на АД ЕСМ Андонов на регионална конференција на еколошки и бизнис лидери „Look Up 2“

Директорот за развој и инвестиции на АД ЕСМ Андонов на регионална конференција на еколошки и бизнис лидери „Look Up 2“

7 декември 2023  На втората р...

ВМРО - ДПМНЕ: Дали понудената повисока цена на ЕСМ на тендерот кај ЕВН ХОМЕ се должи на партиски вработувања 

ВМРО - ДПМНЕ: Дали понудената повисока цена на ЕСМ на тендерот кај ЕВН ХОМЕ се должи на партиски вработувања 

Скопје, 1 декември 2023   Деновиве во јавноста проструија многу информации кои...

ЕСМ понуди за 7,5 отсто повисока цена на тендерот за набавка на електрична енергија на ЕВН Хоум

ЕСМ понуди за 7,5 отсто повисока цена на тендерот за набавка на електрична енергија на ЕВН Хоум

Скопје, 30 ноември 2023 (МИА) - Универзалниот снабдувач ЕВН Хоум на тендерот за набавка на електричн...

Пунктовите за потрошувачи на ЕСМ работат со редовно работно време

Пунктовите за потрошувачи на ЕСМ работат со редовно работно време

Скопје, 29 ноември 2023 (МИА) - Пунктовите за потрошувачи на ЕСМ Снабдување со топлина денеска и утр...

ЕСМ: Греењето во Скопје е исто за сите потрошувачи

ЕСМ: Греењето во Скопје е исто за сите потрошувачи

Скопје, 26 ноември 2023 (МИА) - Греењето на подрачјето на град Скопје за сите потрошувачи се одвива...

АД ЕСМ на инаугуративната работилница и лансирање на Проектот Феникс

АД ЕСМ на инаугуративната работилница и лансирање на Проектот Феникс

Скопје, 13 ноември 2023 (МИА) - Директорката на сектор за правни и општ...

Image

Остани поврзан