• петок, 21 јуни 2024
Формирана Интерпартиска парламентарна група за права на еднородителски семејства и самохрани родители

Формирана Интерпартиска парламентарна група за права на еднородителски семејства и самохрани родители

Скопје, 5 февруари 2024 (МИА) - Комисијата за еднакви можности на жените и мажите одржа консултативн...

Консултативна средба на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Консултативна средба на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Скопје, 5 февраури 2024 (МИА) - Во Парламентот денеска ќе се одржи конс...

Дебата во Собранието за родова еднаквост: Неопходно соодветно образование, вработување и економско јакнење на жените

Дебата во Собранието за родова еднаквост: Неопходно соодветно образование, вработување и економско јакнење на жените

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Соодветно образование, вработување и економско јакнење на жените, се чек...

Комисиска расправа во Собранието за напредокот за родовите прашања

Комисиска расправа во Собранието за напредокот за родовите прашања

Скопје, 7 март 2023 (МИА) - Собраниската Комисија за еднакви можности н...

Џафери: Потребен солиден и конзистентен механизам за проценка на влијанијата од предлог законите врз родот и различностите

Џафери: Потребен солиден и конзистентен механизам за проценка на влијанијата од предлог законите врз родот и различностите

Скопје, 17 март 2022 (МИА) - Во иднина, треба да се насочиме кон градењето на солиден и конзистентен ме...

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите со најостра осуда за насилството што се случи врз жена во Делчево

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите со најостра осуда за насилството што се случи врз жена во Делчево

Image

Остани поврзан