• четврток, 18 јули 2024

Консултативна средба на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Консултативна средба на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Скопје, 5 февраури 2024 (МИА) - Во Парламентот денеска ќе се одржи консултативна средба на собраниската Комисија за еднакви можности на жените и мажите. 

Како што информира собраниската прес-служба, средбата има за цел основање и промовирање на Интерпартиското тело кое ќе се ангажира и заложува кон унапредување на статусот на еднородителските семејства, самохрани родители, девојки и жени од маргинализираните групи во Собранието на Северна Македонија. 

Во телото ќе членуваат пратеници од постоечкиот собраниски состав од различни политички партии. мд/са/

Фото: МИА архива 

Остани поврзан