• недела, 21 јули 2024
Муцунски на средба со Македонците од Албанија: Владата и МНР активно ќе работат на унапредување и заштита на интересите на македонското малцинство

Муцунски на средба со Македонците од Албанија: Владата и МНР активно ќе работат на унапредување и заштита на интересите на македонското малцинство

Скопје, 20 јули 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи и надворешна трговија, Тимчо Муцунски,...

Претседателката Сиљановска Давкова прими претставници на македонски здруженија во Албанија

Претседателката Сиљановска Давкова прими претставници на македонски здруженија во Албанија

Скопје, 20 јули 2024 (МИА) - Претседателката на државата Гордана Сиљановска Давкова денеска во Вила...

Средба на Тошковски со Гуалано де Годој, претставник на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци на ОН (УНХЦР)

Средба на Тошковски со Гуалано де Годој, претставник на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци на ОН (УНХЦР)

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски денеска оствари средба с...

Николоски - Силвестри: Имаме потенцијал за поголема економска соработка

Николоски - Силвестри: Имаме потенцијал за поголема економска соработка

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Вицепремиерот и министер за транспорт Алек...

Перински - Улман: Швајцарија е голем поддржувач на локалниот и регионалниот развој

Перински - Улман: Швајцарија е голем поддржувач на локалниот и регионалниот развој

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Владата на Швајцарија е голем поддржувач на локалниот и на регионалниот...

Муцунски - Фидан: Зголемување на трговската размена, привлекување инвестиции и подобра соработката во туризмот

Муцунски - Фидан: Зголемување на трговската размена, привлекување инвестиции и подобра соработката во туризмот

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Унапредување на трговската размена, привлекување инвестиции и подобрува...

Агелер - Минчев: Заедничка посветеност за промовирање добро владеење и департизирана јавна администрација

Агелер - Минчев: Заедничка посветеност за промовирање добро владеење и департизирана јавна администрација

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Амбасадорката на САД Ангела Агелер и министерот за јавна администрација...

Министерот Минчев оствари средба со Независниот синдикат државна администрација на Македонија (НСДА)

Министерот Минчев оствари средба со Независниот синдикат државна администрација на Македонија (НСДА)

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Во рамки на денешните работни активности, министерот за јавна администр...

Муртезани - Лудва: Разгледани модалитетите за продолабочување на соработката во врска со искористувањето на ЕУ фондовите

Муртезани - Лудва: Разгледани модалитетите за продолабочување на соработката во врска со искористувањето на ЕУ фондовите

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Министерот за европски прашања, Орхан Муртезани денеска се сретна и со...

Средба на битолскиот градоначалник Тони Коњановски со турскиот амбасадор Фатих Улсој

Средба на битолскиот градоначалник Тони Коњановски со турскиот амбасадор Фатих Улсој

Битола, 19 јули 2024 (МИА) - Градоначалникот на Битола Тони Коњановски денеска приреди прием и оства...

Муцунски-Буршаков: Отворањето Амбасада на Казахстан во Скопје - придонес кон натамошно продлабочување на билатералните односи

Муцунски-Буршаков: Отворањето Амбасада на Казахстан во Скопје - придонес кон натамошно продлабочување на билатералните односи

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи и надворешна трговија, Тимчо Муцунски,...

Средба на министерот Мисајловски со амбасадорката на Република Хрватска, Тигањ

Средба на министерот Мисајловски со амбасадорката на Република Хрватска, Тигањ

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Споделуваме заеднички демократски вредност...

Унапредување на соработката во контекст на нови инвестиции во фокусот на средбата на Муртезани со јапонскиот амбасадор Казуја

Унапредување на соработката во контекст на нови инвестиции во фокусот на средбата на Муртезани со јапонскиот амбасадор Казуја

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Министерот за европски прашања Орхан Муртезани денеска се сретнал со ам...

Средба Муртезани - Дрекслер: Демократијата и владеењето на правото од суштинско значење за државата

Средба Муртезани - Дрекслер: Демократијата и владеењето на правото од суштинско значење за државата

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Министерот  за европски прашања Орхан Муртезани денеска во пр...

Николоски-Лосон: Велика Британија е долгогодишен партнер на Македонија

Николоски-Лосон: Велика Британија е долгогодишен партнер на Македонија

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Заменик на претседателот на Владата и министер за транспорт Александар...

Image

Остани поврзан