• недела, 21 јули 2024
Комисијата за политички систем и односи помеѓу заедниците го разгледуваше Годишниот извештај на Народниот правобранител за 2023 година

Комисијата за политички систем и односи помеѓу заедниците го разгледуваше Годишниот извештај на Народниот правобранител за 2023 година

Скопје, 18 јули 2024 (МИА) - Комисијата за политички систем и односи по...

Годишни извештаи на собраниската Комисија за политички систем

Годишни извештаи на собраниската Комисија за политички систем

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците дене...

Ребалансот на Буџетот на владина седница

Ребалансот на Буџетот на владина седница

Скопје, 16 јули 2024 (МИА) - Ребалансот на Буџетот се очекува да биде разгледан на денешната владина...

Собраниската Комисија за економски прашања поддржа десет предлог-закони со кои се доуредуваат надлежностите на Министерството за енергетика

Собраниската Комисија за економски прашања поддржа десет предлог-закони со кои се доуредуваат надлежностите на Министерството за енергетика

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Собраниската Комисија за економски прашања, труд и енергетска политика...

Собранието на седница ќе се изјасни за потребата за носење на неколку закони по скратена постапка

Собранието на седница ќе се изјасни за потребата за носење на неколку закони по скратена постапка

Собрание, 10 јули 2024 (МИА) - Собранието денеска треба да ја започне 10. седница на која на дневен...

Уставениот суд ќе расправа по четири иницијативи за оценување уставност и законитост и еден предлог за решавање на судир на надлежности

Уставениот суд ќе расправа по четири иницијативи за оценување уставност и законитост и еден предлог за решавање на судир на надлежности

Скопје, 10 јули 2024 (МИА) - Уставниот суд на денешната 21. седница, како што е најавено, треба да р...

ДКСК ќе одржи седница

ДКСК ќе одржи седница

Скопје, 8 јули 2024 (МИА) - Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска ќе ја одр...

Собранието ќе ја одржи 9. седница

Собранието ќе ја одржи 9. седница

Скопје, 5 јули 2024 (МИА) - Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи 9. седниц...

Укинување на економските директори во јавните здравствени установи денеска на владина седница

Укинување на економските директори во јавните здравствени установи денеска на владина седница

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Владата на денешната седница ќе ги разгледу...

Специјална седница на СБ на ОН за тешката хуманитарна ситуација во Појасот Газа

Специјална седница на СБ на ОН за тешката хуманитарна ситуација во Појасот Газа

Њујорк, 1 јули 2024 (МИА) – Советот за безбедност на Обединети нации утре ќе одржи специјална седниц...

ДУИ одржува Генерален совет, Ахмети повторно вели дека не се почитува легитимитетот на гласачите Албанци

ДУИ одржува Генерален совет, Ахмети повторно вели дека не се почитува легитимитетот на гласачите Албанци

Тетово, 30 јуни 2024 (МИА) - Демократската унија за интеграција денеска во Тетово почна седница на Г...

Прва седница на Влада: Повисоки пензии, укинат факултетот за здравствени науки во Струга, нови именувања 

Прва седница на Влада: Повисоки пензии, укинат факултетот за здравствени науки во Струга, нови именувања 

Скопје, 28 јуни 2024 Владата на Република Северна Македонија донесе повеќе одлуки за именува...

Ѓорѓиевски: Досега реализиравме 90 отсто, 70-годишнината ќе ја дочекаме со 100 процентна реализација од ветеното

Ѓорѓиевски: Досега реализиравме 90 отсто, 70-годишнината ќе ја дочекаме со 100 процентна реализација од ветеното

Скопје, 28 јуни 2024 Општина Кисела Вода денес ја одржа свечената седница по повод својот 69...

Одржана третата средница на Штабот за заштита и спасување на општина Илинден

Одржана третата средница на Штабот за заштита и спасување на општина Илинден

Скопје, 25 јуни 2024 (МИА) - Во просториите на Општина Илинден се одржа третата седница на Штабот за...

Почнува собраниската постапка за дополнување на Законот за енергетика за да се намали цената на струјата од 1 јули

Почнува собраниската постапка за дополнување на Законот за енергетика за да се намали цената на струјата од 1 јули

Скопје, 25 јуни 2024 (МИА) - Собранието денеска ќе ја одржи 8. седница на која на дневен ред се вери...

Image

Остани поврзан