• недела, 14 јули 2024
ЛДП: Инцидентот на Голем Кораб е акт на негирање на заедничкото наследство и на потребата за мирен соживот

ЛДП: Инцидентот на Голем Кораб е акт на негирање на заедничкото наследство и на потребата за мирен соживот

Скопје, 1 јули 2024 Во врска со инцидентот на врвот Голем Кораб, каде што албанскиот планина...

ЛДП: Во спортот нема национализам и расизам, Даку да се извини за навредите насочени кон Македонците

ЛДП: Во спортот нема национализам и расизам, Даку да се извини за навредите насочени кон Македонците

Скопје, 20 јуни 2024 Во спортот и во фудбалот секогаш е потребна почит, затоа велиме „Не“ за...

ЛДП:Мерката на Мицкоски за реорганизација на здравството и намалување на бројот на пратеници е уште една од нашите „позајмени” програмски определби

ЛДП:Мерката на Мицкоски за реорганизација на здравството и намалување на бројот на пратеници е уште една од нашите „позајмени” програмски определби

Скопје, 13 јуни 2024    Либерално-демократската партија „ја поздравува“ на...

Зајкова: ЛДП дејствува независно од сите останати политики, но согласно своите програмски правци и политики во Собранието 

Зајкова: ЛДП дејствува независно од сите останати политики, но согласно своите програмски правци и политики во Собранието 

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) – Претседателката на Либерално демократската партија Моника Зајкова, изјав...

ЛДП: Изгласана доверба на претседателката Моника Зајкова и раководството

ЛДП: Изгласана доверба на претседателката Моника Зајкова и раководството

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Либерално-демократската партија вечерва ја одржа првата седница на Центр...

Зајкова демантира дека партијата размислува да премине кон мнозинството

Зајкова демантира дека партијата размислува да премине кон мнозинството

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Претседателката на Либерално-демократската партија (ЛДП) Моника Зајкова...

ЛДП: Уставните измени треба да бидат карта за влез во ЕУ, а не за политички пазарења

ЛДП: Уставните измени треба да бидат карта за влез во ЕУ, а не за политички пазарења

Скопје, 30 мај 2024 Процесот на уставните измени во Македонија е клучен за напредокот на држ...

Билјана Јаневска поднесе оставка од сите функции во ЛДП

Билјана Јаневска поднесе оставка од сите функции во ЛДП

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Билјана Јаневска, генерален секретар на Општинската организација на Либе...

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

16 мај 2024  Придобивките од членството во ЕУ, значително ги надминуваат сегашните пред...

Дебата на ИДЕУМ: Дигитализацијата е натпартиско прашање особено кога ги засега приоритетите на младите

Дебата на ИДЕУМ: Дигитализацијата е натпартиско прашање особено кога ги засега приоритетите на младите

Скопје, 11 април 2024 (МИА) — Во организација на Институтот за добро уп...

ЛДП  организира „Pet Friendly“ ден во канцеларијата „Либерално ќоше“

ЛДП организира „Pet Friendly“ ден во канцеларијата „Либерално ќоше“

Скопје, 29 март 2024 (МИА) - „Pet Friendly“ ден за дружење, разговори и идеи на граѓаните со претсед...

ЛДП: Да се воведат лековите со кои се врши медикаментозниот абортус на позитивна листа на лекови

ЛДП: Да се воведат лековите со кои се врши медикаментозниот абортус на позитивна листа на лекови

Скопје, 27 март 2024   Воведување на медикаментозен абортус како алтернативен м...

Зајкова: Ќе бидам во Првата изборна единица, највисока цел е членството во ЕУ

Зајкова: Ќе бидам во Првата изборна единица, највисока цел е членството во ЕУ

Скопје, 19 март 2024 (МИА) - Претседателката на Либерално-демократска партија (ЛДП) Моника Зајкова в...

ЛДП: Целосно поддржуваме рамноправно учество на жените во општеството и политиката

ЛДП: Целосно поддржуваме рамноправно учество на жените во општеството и политиката

8 март 2024  По повод Меѓународниот ден на жената, 8-ми ма...

ЛДП: Патните исправи да важат до истекот на нивниот рок со печат на Северна Македонија

ЛДП: Патните исправи да важат до истекот на нивниот рок со печат на Северна Македонија

 Скопје, 27 февруари 2024 Во настојувањето да се олесни движењето на граѓаните на Репуб...

Image

Остани поврзан