• петок, 21 јуни 2024
Во Делчево промовиран прирачникот за машкото здравје „Фокусирај се на себе, за себе“

Во Делчево промовиран прирачникот за машкото здравје „Фокусирај се на себе, за себе“

Делчево, 20 јуни 2024 (МИА) - Во Делчево вечерва беше промовиран прирачникот за машкото здравје „Фок...

Изложба на Панде Петровски во Делчево

Изложба на Панде Петровски во Делчево

Делчево, 12 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Здружението на роднокрајни автори „Пијанечки глас",...

Летна акција во Делчево ,,Придонеси за својот град, така придонесуваш и за себе

Летна акција во Делчево ,,Придонеси за својот град, така придонесуваш и за себе"

Делчево, 12 јуни 2024 (МИА) - Младинскиот Совет при Општина Делчево во соработка со Планинарски спор...

Младинска галерија во рамки на проектот ,,Направи разлика

Младинска галерија во рамки на проектот ,,Направи разлика" во Делчево

Делчево, 10 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на проектот ,,Направи разлика" финансиран од Фондацијата за р...

Јавен повик за општинско- корисна работа за активноста „Посета и нега на стари лица“ во Делчево

Јавен повик за општинско- корисна работа за активноста „Посета и нега на стари лица“ во Делчево

Делчево, 10 јуни 2024 (МИА) - Општина Делчево распиша јавен повик за крајни корисници за учество во...

Обука за подобрување на здравјето на учениците средношколци во Делчево

Обука за подобрување на здравјето на учениците средношколци во Делчево

Делчево, 7 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Здружението на производители на органски производи ,...

Поради сообраќајка, во прекин сообраќајот на патот Делчево - Пехчево

Поради сообраќајка, во прекин сообраќајот на патот Делчево - Пехчево

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Поради сообраќајна несреќа денеска, од 11:2...

Крводарителска акција со собрани 70 крвни единици во Делчево

Крводарителска акција со собрани 70 крвни единици во Делчево

Делчево, 6 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на редовната крводарителска акција во Делчево, денеска хуманит...

До крајот на денот ќе се нормализира водоснабдувањето во Делчево

До крајот на денот ќе се нормализира водоснабдувањето во Делчево

Делчево, 6 јуни 2024 (МИА) - Водоснабдувањето во Делчево ќе биде нормализирано до крајот на денот, и...

Во Делчево прикажана театарската претстава  ,,Веселинови

Во Делчево прикажана театарската претстава ,,Веселинови" на Драмското студио ,,Бронзена наметка"

Делчево, 5 јуни 2024 (МИА) - Во Делчево вечерва бепе прикажана комичната драма „Веселинови" во извед...

Повисоките зони во Делчево денеска и утре без вода за пиење

Повисоките зони во Делчево денеска и утре без вода за пиење

Делчево, 5 јуни 2024 (МИА) - Поради реконструкција на дел од водоводната мрежа, повисоките места во...

Во Делчево почна дводневна меѓународна научна конференција „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

Во Делчево почна дводневна меѓународна научна конференција „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

Делчево, 30 мај 2024 (МИА) - Во организација на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ - Ск...

Меѓународен научен собир „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

Меѓународен научен собир „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков “ – Скопје, во рамките на...

Во Делчево прикажана монодрамата ,,Срам

Во Делчево прикажана монодрамата ,,Срам" во рамки на настанот ,,Шепоти во огледало"

Делчево, 29 мај 2024 (МИА) – Во организација на Здружението „Жена“, вечерва во киносалата во Делчево...

Во Делчево доделени наградите од литературниот конкурс „Аз, буки, веди  - аманетот на словенските браќа Св. Кирил и Методиј“

Во Делчево доделени наградите од литературниот конкурс „Аз, буки, веди - аманетот на словенските браќа Св. Кирил и Методиј“

Делчево, 29 мај 2024 (МИА) - Средношколката Сара Ангелова, и Клаудија Ивановска, ученичка од основно...

Image

Остани поврзан