• петок, 21 јуни 2024
Отворен конкурсот за годишни награди на ДПМ за 2023 година

Отворен конкурсот за годишни награди на ДПМ за 2023 година

Скопје, 21 јуни 2024 (МИА) - Управниот одбор на Друштвото на писатели на Македонија (ДПМ) го отвори...

МАЕИ И ДПМ договориле заеднички активности во интерес на Македонците во Албанија и во Србија

МАЕИ И ДПМ договориле заеднички активности во интерес на Македонците во Албанија и во Србија

Дебар, 10 јуни 2024 (МИА) - Единствената македонска партија во Албанија,  Македонска алијанса з...

Живко Грозданоски  нов претседател на Друштвото на писателите на Македонија

Живко Грозданоски  нов претседател на Друштвото на писателите на Македонија

Скопје, 1 јуни 2024 (МИА) - Живко Грозданоски е избран за нов претседател на Друштвото на писателите...

Редовно изборно Собрание на ДПМ на 1 јуни, петмина кандидати за претседател на Друштвото

Редовно изборно Собрание на ДПМ на 1 јуни, петмина кандидати за претседател на Друштвото

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е за...

Излезе од печат најновиот број на „Стожер“ на ДПМ

Излезе од печат најновиот број на „Стожер“ на ДПМ

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Излезе од печат првиот број за оваа година на ревијата „Стожер“ на Друшт...

ДПМ во Србија со честитка до ВМРО-ДПМНЕ и барање за реципроцитет каков што имаат Србите во Македонија

ДПМ во Србија со честитка до ВМРО-ДПМНЕ и барање за реципроцитет каков што имаат Србите во Македонија

Белград, 10 мај 2024 (МИА) - По победата на ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски и Сиљановска Давкова, а...

Во тек подготовки за претстојното годишно изборно Собрание на ДПМ, рокот за кандидатури за нов претседател истекува на 15 мај

Во тек подготовки за претстојното годишно изборно Собрание на ДПМ, рокот за кандидатури за нов претседател истекува на 15 мај

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Управниот одбор на ДПМ соопшти дека подготовките за Годишното изборно Соб...

Роденден на ДПМ во криза - изборно собрание на 1 јуни, Петрески очекува членството да изгласа негов наследник

Роденден на ДПМ во криза - изборно собрание на 1 јуни, Петрески очекува членството да изгласа негов наследник

Скопје, 13 февруари 2024 (МИА) – По две неуспешни вонредни изборни собр...

Отворен поетски ден за 77 години постоење ДПМ

Отворен поетски ден за 77 години постоење ДПМ

Скопје, 13 февруари 2024 (МИА) - Отворен поетски ден ќе се одржи денеска во свечената сала на Друштв...

На 1 јуни седница на редовно изборно Собрание на ДПМ

На 1 јуни седница на редовно изборно Собрание на ДПМ

Скопје, 2 февруари 2024 (МИА) - Претседателот на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) во оста...

ДПМ: Поради немање кворум не се одржа продолжението на Вонредното изборно собрание

ДПМ: Поради немање кворум не се одржа продолжението на Вонредното изборно собрание

Скопје, 27 јануари 2024 (МИА) - Пропадна и вториот обид за продолжување на Вонредното изборно собран...

Вонредно изборно собрание на ДПМ

Вонредно изборно собрание на ДПМ

Скопје, 27 јануари 2024 (МИА) - Во просториите на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) денеск...

Живко Грозданоски: Наскоро треба да се одржи легитимно изборно собрание.

Живко Грозданоски: Наскоро треба да се одржи легитимно изборно собрание.

Скопје, 24 јануари 2024   Важечкиот статут на ДПМ: позицијата „Претседател на с...

Христо Петрески: ДПМ работи по легитимен статут

Христо Петрески: ДПМ работи по легитимен статут

Скопје, 24 јануари 2024   Деновиве, од медиумите дознав дека во Централниот рег...

Иван Антоновски ја повлече кандидатурата за претседател на Собранието на ДПМ

Иван Антоновски ја повлече кандидатурата за претседател на Собранието на ДПМ

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) - Писателот Иван Антоновски денеска соопшти дека ја повлекува кандидат...

Image

Остани поврзан