• недела, 14 јули 2024
Советот на Европа усвои меѓународен договор за вештачка интелигенција

Советот на Европа усвои меѓународен договор за вештачка интелигенција

Стразбур, 17 мај 2024 (МИА) - Советот на Европа денеска го усвои првиот правно обврзувачки меѓународ...

Управниот одбор ја усвои драфт верзијата на Националната развојна стратегија

Управниот одбор ја усвои драфт верзијата на Националната развојна стратегија

Скопје, 30 јануари 2024 (МИА) - Драфт верзијата на Националната развојна стратегија (НРС), која ги д...

МФ: Новата ПЕР 2024-2026 усвоена од Владата, поставена основа за нашата Реформска агенда за Планот за раст на Западен Балкан

МФ: Новата ПЕР 2024-2026 усвоена од Владата, поставена основа за нашата Реформска агенда за Планот за раст на Западен Балкан

Скопје, 18 јануари 2024 - Седумнаесет реформски  мерки во шест структурни реформи содрж...

Шахпаска: Законот за спречување и заштита од дискриминација од исклучителна важност за граѓаните

Шахпаска: Законот за спречување и заштита од дискриминација од исклучителна важност за граѓаните

Скопје, 28 октомври 2020 (МИА) - Собранието на Република Северна Македонија со 70 гласа...

Усвоен првиот европски климатски закон

Усвоен првиот европски климатски закон

Брисел, 4 март 2020 (МИА) – Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен најави дека де...

Image

Остани поврзан