• недела, 21 јули 2024
Билатерални средби на Мицкоски во Велика Британија: Главен приоритет на Владата се добрососедските односи

Билатерални средби на Мицкоски во Велика Британија: Главен приоритет на Владата се добрососедските односи

Скопје, 19 јули 2024  (МИА) - На Самитот на Европската политичка заедница кој се одржува во Обе...

Со ребалансот на Буџетот за плати се предвидени 4,1 милијарда денари за плати, додека за исплата на пензии пет милијарди денари (ДПЛ)

Со ребалансот на Буџетот за плати се предвидени 4,1 милијарда денари за плати, додека за исплата на пензии пет милијарди денари (ДПЛ)

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) – Министерката за финансии Гордана Димитриеска – Кочоска, денеска, на пре...

Димитриеска Кочоска: Буџетот е оштетен за повеќе од 32 милијарди денари 

Димитриеска Кочоска: Буџетот е оштетен за повеќе од 32 милијарди денари 

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Министерката на финансии Гордана Димитриеска Кочоска денеска, на прес-к...

Со ребалансот 4,1 милијарда денари за плати и пет милијарди денари за исплата на пензиите

Со ребалансот 4,1 милијарда денари за плати и пет милијарди денари за исплата на пензиите

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Вкупно 4,1 милијарда денари за плати и пет...

Владата до Собранието достави предлози за заменици - министри

Владата до Собранието достави предлози за заменици - министри

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Владата на Република Северна Македонија до Собранието ги предложи замен...

Владата именуваше в.д. директори на повеќе институции

Владата именуваше в.д. директори на повеќе институции

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Владата на Република Северна Македонија вчера на шестата седница донесе...

Укинат заклучок од техничката Влада за делницата Гостивар-Букојачани со фискални импликации од 252.699.474 евра

Укинат заклучок од техничката Влада за делницата Гостивар-Букојачани со фискални импликации од 252.699.474 евра

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Владата на седница што се одржа вчера донесе одлука за укинување на зак...

Ребалансот на буџетот на владина седница, детали се очекуваат во текот на денот

Ребалансот на буџетот на владина седница, детали се очекуваат во текот на денот

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Владата вчера на седница расправаше за ребалансот на Буџетот, но повеќе...

Ребалансот на Буџетот на владина седница

Ребалансот на Буџетот на владина седница

Скопје, 16 јули 2024 (МИА) - Ребалансот на Буџетот се очекува да биде разгледан на денешната владина...

Владата на Косово до 18 јули ќе достави коментари до ЕУ за начинот на спроведување на бриселскиот договор

Владата на Косово до 18 јули ќе достави коментари до ЕУ за начинот на спроведување на бриселскиот договор

Приштина, 16 јули 2024 (МИА) - Владата на Косово до 18 јули ќе достави коментари до Европската унија...

Иванова: Бугарија губи европски пари затоа што нема стабилна Влада 

Иванова: Бугарија губи европски пари затоа што нема стабилна Влада 

Брисел, 16 јули 2024 (МИА) - Поради тоа што нема стабилна политичка Влада, Бугарија се соочува со ре...

Владата донесе одлука за кризна состојба поради пожарите во траење од 30 дена

Владата донесе одлука за кризна состојба поради пожарите во траење од 30 дена

Скопје, 13 јули 2023 (МИА) - Владата вечерва донесе одлука за постоење...

„Влен“ ќе има седум заменици-министри, Ељфете Исмаили во одбрана, а Фљакрон Беџети во земјоделство

„Влен“ ќе има седум заменици-министри, Ељфете Исмаили во одбрана, а Фљакрон Беџети во земјоделство

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) - Министерот за здравство и дел од коалицијата „Влен“, Арбен Таравари ден...

Кенискиот претседател ја распушти владата по неколкунеделни протести

Кенискиот претседател ја распушти владата по неколкунеделни протести

Најроби, 11 јули 2024 (МИА) - Кенискиот претседател Вилијам Руто денеска ја распушти владата по неко...

Владата со препораки за топлотниот бран

Владата со препораки за топлотниот бран

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Бремените жени и лицата над 60 години од у...

Image

Остани поврзан