• петок, 21 јуни 2024
Вердиевата спектакуларна опера „Трубадур“ во рамки на 52. издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Вердиевата спектакуларна опера „Трубадур“ во рамки на 52. издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) - Во рамките на 52. издание на меѓународниот фестивал „Мајски оперски вече...

Синдикатот на работниците од безбедноста на германските аеродроми за четврток свика штрајк

Синдикатот на работниците од безбедноста на германските аеродроми за четврток свика штрајк

Берлин, 30 јануари 2024 (МИА) - Германскиот синдикат Верди ги повика работниците од безбедноста во ч...

„Набуко“ од Џузепе Верди вечер во Националната опера и балет

„Набуко“ од Џузепе Верди вечер во Националната опера и балет

Скопје, 11 ноември 2023 (МИА) - Операта „Набуко“ од Џузепе Верди вечер...

„Реквием“ на Џузепе Верди во Национална опера и балет 

„Реквием“ на Џузепе Верди во Национална опера и балет 

Скопје, 26 мај 2023 (МИА) - Во рамките на 51 издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“ 2023 вече...

Image

Остани поврзан