• недела, 14 јули 2024
Избор на највелигденско јајце во Центарот за култура во Струга

Избор на највелигденско јајце во Центарот за култура во Струга

Струга, 9 мај 2024 (МИА) - Во центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, в недела на 12 мај,...

Велигденско јајце – симбол на Христовото Воскресение

Велигденско јајце – симбол на Христовото Воскресение

Скопје, 13 април 2023 (МИА) - Вапсањето црвени јајца за Велигден е најраспространетата традициј...

Во Штип одржана традиционалната манифестација „Шарено Велигденско јајце“

Во Штип одржана традиционалната манифестација „Шарено Велигденско јајце“

Отец Сашко Николовски: Христос да не воскреснеше, верата наша ќе беше празна

Отец Сашко Николовски: Христос да не воскреснеше, верата наша ќе беше празна

Скопје, 1 мај 2021 (МИА) - Најголем меѓу сите празници, празник над празниците. Велигден е значaен во х...

Image

Остани поврзан