• петок, 24 мај 2024

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

19 април 2024 

 

Њујорк - Состанок на Советот за безбедност на ОН за улогата на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ).

Њујорк - Состанок на Советот за безбедност на ОН за Судан.

Будимпешта - Унгарската владејачка партија Фидес ќе ја претстави својата програма пред изборите за Европскиот парламент во јуни, со обраќање на премиерот Виктор Орбан.

Њу Делхи - Почеток на гласањето за парламентарните избори во Индија, кои ќе траат до 4 јуни. паг/

 

 

 

Остани поврзан