• понеделник, 20 мај 2024

МИА Најави-свет

МИА Најави-свет

17 Април 2024

Загреб – Парламентарни избори во Хрватска.

Њујорк – Нацрт-резолуцијата за прогласување на 11 јули за Меѓународен ден на сеќавање на геноцидот во Сребреница треба да биде претставена на затворен состанок во ОН.

Брисел – Почнува дводневниот самит на Европската унија.

Брисел – Европска конференција за одбрана и безбедност.

Капри, Италија – Состанок на шефовите на дипломатиите на земјите од Групата седум индустриски најразвиени земји (Г7), кој ќе трае до 19 април.

Тунис – Италијанската премиерка Џорџа Мелони во посета на Тунис.

Атина – Генерален штрајк во Грција.

Остани поврзан