• недела, 21 јули 2024
Актуелниот член на ДИК Бобан Стојановски, избран за заменик генерален секретар на Собранието

Актуелниот член на ДИК Бобан Стојановски, избран за заменик генерален секретар на Собранието

Скопје, 19 јули 2024 (МИА) - Бобан Стојановски, член на Државната изборна комисија денеска беше избр...

Јане Мицевски и Малиша Станковиќ се нови пратеници на местото на Синиша Стојаноски и  Бобан Николовски

Јане Мицевски и Малиша Станковиќ се нови пратеници на местото на Синиша Стојаноски и Бобан Николовски

Скопје, 5 јули 2024 (МИА) - Државната изборна комисија ја одржа 109–тата седница на која Комисијата...

ДИК: Завршија парламентарните избори, Азизи нов пратеник на местото на Касами

ДИК: Завршија парламентарните избори, Азизи нов пратеник на местото на Касами

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска донесе заклучок за завршување н...

ДИК го одби приговорот од „Европски фронт“ за изборното место во Ларце

ДИК го одби приговорот од „Европски фронт“ за изборното место во Ларце

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) – Државната изборна комисија (ДИК) попладнево не го прифати приговоро...

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Седница на Државната изборна комисија (во живо)

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) -  Државната изборна комисија денеска одржува седница на која треба д...

ДИК ќе одлучува по приговорот од Европскиот фронт

ДИК ќе одлучува по приговорот од Европскиот фронт

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија денеска треба да одлучува по приговорот од Ев...

Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до ДИК за прегласувањето во Желино

Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до ДИК за прегласувањето во Желино

Скопје, 25 мај 2024 (МИА) – Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до Државната изборна ком...

Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат

Во ИЕ 6 ДУИ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) вечерва ги сумира вкупните резултати од...

Во ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ со повеќе гласови од 8 мај, а СДСМ и „Вреди“ со помалку - нема промени во мандати

Во ИЕ 5 ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ со повеќе гласови од 8 мај, а СДСМ и „Вреди“ со помалку - нема промени во мандати

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Во ИЕ 5 коалицијата „За европска иднина“ пр...

Првични резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Првични резултати од прегласувањето на парламентарните избори

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) -  Државната изборна комисија (ДИК) на својата веб страна почна со об...

ДИК: Излезеноста до 18:30 часот 55,1 отсто

ДИК: Излезеноста до 18:30 часот 55,1 отсто

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места на кои се...

ДИК: До 17 часот излезеноста 45,88 отсто

ДИК: До 17 часот излезеноста 45,88 отсто

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - До 17 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките мес...

ДИК: Излезноста до 15 часот е 25,48 проценти

ДИК: Излезноста до 15 часот е 25,48 проценти

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парл...

ДИК: Излезноста до 13 часот е 25,48 проценти, поголема во однос на 8 мај

ДИК: Излезноста до 13 часот е 25,48 проценти, поголема во однос на 8 мај

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) -  Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува з...

ДИК: Излезноста до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

ДИК: Излезноста до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парл...

Image

Остани поврзан