• петок, 21 јуни 2024
Демири негира тенденција за вработување друга структура во болницата во Лешок

Демири негира тенденција за вработување друга структура во болницата во Лешок

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Министерот за здравство Илир Демири денеска на прес-конференција негираш...

Второ литургиско празнување на Свети Кирил Лешочки во Лешок

Второ литургиско празнување на Свети Кирил Лешочки во Лешок

Тетово, 25 март 2024 (МИА) – Во манастирскиот храм Свети Атанасиј во тетовски Лешок, денеска по втор...

Француски реставратори во посета на Лешок, ќе соработуваат со домашните експерти околу зачувување на црковните фрескоживописи

Француски реставратори во посета на Лешок, ќе соработуваат со домашните експерти околу зачувување на црковните фрескоживописи

Тетово, 12 ноември 2023 (МИА)-Црквата Света Богородица во тетовскиот Лешочки манастирски комплекс ка...

Во Лешок се одржа манифестацијата „Пишуваме и твориме на српски јазик“

Во Лешок се одржа манифестацијата „Пишуваме и твориме на српски јазик“

Тетово, 5 ноември 2023 (МИА) - Здружението на Срби и Македонци „Бранко Чајка“ од Тетово беше домаќин...

Се одржа третиот Лешочки камерен музички фестивал, се слушаа дуети на различни инструменти

Се одржа третиот Лешочки камерен музички фестивал, се слушаа дуети на различни инструменти

Тетово, 18 септември 2023 (МИА) – Трето издание викендов имаше Лешочкио...

Костадиновска-Стојчевска: Ќе направиме правно да биде издржано повеќегодишно финансирање на заштита на културното наследство

Костадиновска-Стојчевска: Ќе направиме правно да биде издржано повеќегодишно финансирање на заштита на културното наследство

Тетово, 14 јуни 2023 (МИА) – Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска денеска во тето...

Најден поголем дел од фрескоживопис од 13 или 14 век, три слоја на насликани икони во црквата Света Богородица во Лешок

Најден поголем дел од фрескоживопис од 13 или 14 век, три слоја на насликани икони во црквата Света Богородица во Лешок

Тетово, 3 јуни 2023 (МИА) - Изминатава недела при годинешниве работи на реставрацијата на трослојнио...

Објавена книгата „Леген-град - генезата на неговиот идентитет“ од Душан Синадиноски

Објавена книгата „Леген-град - генезата на неговиот идентитет“ од Душан Синадиноски

Тетово, 12 септември 2022 (МИА) - Публицистот Душан Синадиноски ја објави книгат...

СВР Тетово ќе воведе посебен сообраќаен режим околу Лешок за празникот Голема Богородица

СВР Тетово ќе воведе посебен сообраќаен режим околу Лешок за празникот Голема Богородица

Тетово, 25 август 2022 (МИА) - Секторот за внатрешни работи Тето...

Жителите на Лешок собраа средства за дополнителни количини вода во системот

Жителите на Лешок собраа средства за дополнителни количини вода во системот

Тетово, 22 јуни 2021 (МИА) - Со средства собрани од жителите и на месната заедница во тетовското село Л...

Пензионерска ревија на песни, музика и игри во тетовски Лешок

Пензионерска ревија на песни, музика и игри во тетовски Лешок

Тетово, 9 јуни 2021  (МИА) - Здружението на пензионери од Тетово...

Официјално пуштен во употреба новоизградениот паркинг во тетовски Лешок

Официјално пуштен во употреба новоизградениот паркинг во тетовски Лешок

Тетово, 2 април 2021 (МИА) - На свечен начин официјално беше пуш...

Image

Остани поврзан