• петок, 19 јули 2024

Утре без електрична енергија дел од потрошувачите на општина Дебар

Утре без електрична енергија дел од потрошувачите на општина Дебар

Дебар, 10 јули 2024 (МИА) – Утре, 11 јули, во периодот од 9:30 до 11:30 часот без напојување со електрична енергија ќе останат дел од потрошувачите на општина Дебар, додека од 10 до 16 часот дел од село Долно Косоврасти, информираше Регионалниот Центар за управување со кризи-Дебар.

Прекинот во напојувањето со електрична енергија, според ЕВН, е поради планирани зафати во електродистрибутивната мрежа.

Поради истата причина без електрична енергија повеќе од пет часа на 4 овој месец беа дел од потрошувачите на градот Дебар, селата Селокуќи, Спас, Баниште и Крифци, како и граничниот премин „Блато“. вт/ев/

ФОТО: МИА Архива

Остани поврзан