• среда, 19 јуни 2024

Седницата на Генералното собрание на ОН за резолуцијата за Сребреница е закажана за 23 мај

Седницата на Генералното собрание на ОН за резолуцијата за Сребреница е закажана за 23 мај

Њујорк, 15 мај 2024 (МИА) - Седницата на Генералното собрание на Обединетите нации на која ќе се разгледува резолуцијата за Сребреница е закажана за 23 мај, објавено е на веб-страницата на Генералното собрание на ОН.

По две одложувања, денеска требаше резолуцијата да се најде на дневен ред, но изјаснувањето за тоа прашање е одложено за уште една недела. зш/

Остани поврзан