• недела, 14 јули 2024
Изложба „Геометриски медитации“ на Гордана Вренцоска во Виница

Изложба „Геометриски медитации“ на Гордана Вренцоска во Виница

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) - Во Домот на културата „Тошо Арсов“ - Виница вечер ќе биде отворена 15....

Изложба на Мелихат Тузун од Турција во Галерија „Ко-Ра“

Изложба на Мелихат Тузун од Турција во Галерија „Ко-Ра“

Скопје, 9 јули 2024 (МИА) - Во  Галеријата „Ко-Ра“ вечер ќе биде отворена самостојна изложба на...

„Пчела“ - самостојна изложба на професорот Алексовски во галеријата „Ко-ра“

„Пчела“ - самостојна изложба на професорот Алексовски во галеријата „Ко-ра“

Скопје, 8 јули 2024 (МИА) - Самостојната изложба „Пчела“ беше отворена попладнево во галеријата „Ко-...

Самостојна изложба на  „Пчела“ на Љубе Алексовски

Самостојна изложба на „Пчела“ на Љубе Алексовски

Скопје, 8 јули 2024 (МИА) - Во рамки на културната понуда на Град Скопје како Европска престолнина н...

Со изложба на создадените дела затворена 38 Меѓународна ликовна колонија

Со изложба на создадените дела затворена 38 Меѓународна ликовна колонија "Св.Јоаким Осоговски"

Крива Паланка, 5 јули 2024 (МИА) - Со изложбата на дела создадени во изминатата недела беше заокруже...

Изложба „Антологија 4“ во Куќата на Робевци

Изложба „Антологија 4“ во Куќата на Робевци

Скопје, 5 јули 2024 (МИА) - Во Куќата на Робевци во Охрид денеска ќе биде отворена изложбата „Антоло...

Изложба „Простор и тишина“ на Билјана Билбилоска

Изложба „Простор и тишина“ на Билјана Билбилоска

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Изложба на слики од Билјана Билбилоска денеска ќе биде отворена во Домот...

Изложба на македонскиот сликар Стефан Хаџи-Николов  во Крива Паланка

Изложба на македонскиот сликар Стефан Хаџи-Николов  во Крива Паланка

Крива Паланка, 30 јуни 2024 (МИА) - Во Локалната установа Градски музеј Крива Паланка синоќа беше от...

Изложба на најдобри примероци на мотоцкли во Паркот на Франкофонијата во Скопје

Изложба на најдобри примероци на мотоцкли во Паркот на Франкофонијата во Скопје

Скопје, 29 јуни 2024 (МИА) – Во Паркот на Франкофонијата во Скопје денеска во период од 12 до 17 час...

Отворање на изложбата „Јапонскиот лебдечки свет“

Отворање на изложбата „Јапонскиот лебдечки свет“

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Амбасадата на Јапонија и Културно-информат...

Проекција на кратки видео арт филмови на 6. издание на изложбата „Фемина 8“

Проекција на кратки видео арт филмови на 6. издание на изложбата „Фемина 8“

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Шестото издание на изложбата „Фемина 8“, со проекција на 13 кратки виде...

Отворена изложбата „И потоа врнеше во длабоката фантазија“

Отворена изложбата „И потоа врнеше во длабоката фантазија“

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Меѓународната изложба „Poi piovve dentro a l'alta fantasia“ или „И пото...

„Куќата што се распаѓа“ вечер во Музејот на Северна Македонија

„Куќата што се распаѓа“ вечер во Музејот на Северна Македонија

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Во продукција на Факултетот за работи што не се учат (ФРУ), а во рамкит...

Изложба на Вангел Наумовски во галеријата Остен

Изложба на Вангел Наумовски во галеријата Остен

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Во галеријата Остен како дел од ОСТЕН Биенале Скопје 2024, вечер ќе бид...

Изложба на слики, цртежи и принтови од Суире Магали Симоне и Сергеј Јордановски

Изложба на слики, цртежи и принтови од Суире Магали Симоне и Сергеј Јордановски

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Во ЈУ Културно информативен центар - Скопје вечер од 20 часот ќе биде о...

Image

Остани поврзан