• недела, 16 јуни 2024
ЕСА ќе изврши тест со вештачко помрачување на Сонцето

ЕСА ќе изврши тест со вештачко помрачување на Сонцето

Париз, 17 април 2024 (МИА) - Европската вселенска агенција - ЕСА ја почна програмата „ПРОБА-3“ со шт...

Целосно затемнување на Сонцето над Северна Америка на 8 април

Целосно затемнување на Сонцето над Северна Америка на 8 април

Хјустон, 2 април 2024 (МИА) - Целосно затемнување на Сонцето, поточно совршено порамнување на Земјат...

Последните епизоди од „Круна“ на Нетфликс

Последните епизоди од „Круна“ на Нетфликс

Лондон, 15 ноември 2023 (МИА) - Популарната драма на Нетфликс за животот на кралицата Елизабета Втор...

Се снима последната сезона на „Круна“

Се снима последната сезона на „Круна“

Лондон, 28 април 2023 (МИА) - Излегоа првите фотографии од долгоочекуваната шеста и последна сезона...

Британската Кралска круна со 2.686 дијаманти - симбол на моќта и богатството

Британската Кралска круна со 2.686 дијаманти - симбол на моќта и богатството

Лондон, 15 септември 2022 (МИА) -

Авторот на „Круна“ најави пауза во снимањето

Авторот на „Круна“ најави пауза во снимањето

Лонндон, 9

„Круна“ продолжува со контроверзиите и во петтата сезона

„Круна“ продолжува со контроверзиите и во петтата сезона

Лондон, 26 октомври 2021 (МИА) - Претстојната петта сезона на серијата на...

Снимањето на серијата „Круна“ продолжува во јули

Снимањето на серијата „Круна“ продолжува во јули

Лондон, 8 април 2021 (МИА) - Снимањето на петтата сезона на популарна...

Нетфликс одби да ја обележи серијата „Круна“ како фикција

Нетфликс одби да ја обележи серијата „Круна“ како фикција

Лос Анџелес, 7 декември 2020 (МИА) - И покрај бројните барања, меѓу другото - и на дел од британските в...

Британските власти бараат Нетфликс да ја обележи „Круна“ како фикција

Британските власти бараат Нетфликс да ја обележи „Круна“ како фикција

Лондон, 1 декември 2020 (МИА) - Британскиот министер за култура Оливер Доуден побара од Нетфликс да вме...

Братот на принцезата Дијана проговори за серијата „Круна“

Братот на принцезата Дијана проговори за серијата „Круна“

Лондон, 24 ноември 2020 (МИА) - Братот на принцезата Дијана, Чарлс Спенсер (56) говорејќи за ТВ-серијат...

Image

Остани поврзан