• четврток, 18 јули 2024
Двата „Ер трактор“ авиони на ДЗС се вклучуваат во гаснењето на пожарите во Неготинско

Двата „Ер трактор“ авиони на ДЗС се вклучуваат во гаснењето на пожарите во Неготинско

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) – Двајцата пилоти на Дирекцијата за заштита и спасување ги поминале проце...

ДЗС потпиша договор со двајцата пензионирани пилоти на „Ер трактор“, се очекува нивно вклучување во гаснењето на пожарот во Неготинско

ДЗС потпиша договор со двајцата пензионирани пилоти на „Ер трактор“, се очекува нивно вклучување во гаснењето на пожарот во Неготинско

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) – Дирекцијата за заштита и спасување потпиша договор со двајцата пензиони...

Нема кој да ги управува „Ер тракторите“ на ДЗС – плата во висина од 300.000 денари услов за враќање на двајцата обучени пилоти од пензија

Нема кој да ги управува „Ер тракторите“ на ДЗС – плата во висина од 300.000 денари услов за враќање на двајцата обучени пилоти од пензија

Скопје, 30 јуни 2024 (МИА) – Од тројца пилоти со кои располагаше Дирекц...

Испорачаната вода од јавен водовод лани намалена за 0,9 проценти, домаќинствата потрошиле 68,9 проценти

Испорачаната вода од јавен водовод лани намалена за 0,9 проценти, домаќинствата потрошиле 68,9 проценти

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) -  Во јавниот водовод минатата година биле зафатени и преземени 293...

Вкупниот прометот во индустријата во април намален за седум проценти

Вкупниот прометот во индустријата во април намален за седум проценти

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Прометот во индустријата, вкупно, во април годинава во однос на април м...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се дома...

Цените на индустриските производи во април зголемени за 0,7 отсто на месечно ниво

Цените на индустриските производи во април зголемени за 0,7 отсто на месечно ниво

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, во...

Градежниците лани потрошиле материјали и енергија во вредност од 11 859 712 000 денари

Градежниците лани потрошиле материјали и енергија во вредност од 11 859 712 000 денари

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност минатата годин...

Во текот на 2023 година во земјава се родиле 14 деца од мајки помали од 15 години

Во текот на 2023 година во земјава се родиле 14 деца од мајки помали од 15 години

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) – Според податоците на Државниот завод за статистика, изминатата година во...

Во првите четири месеци извозот со пад од 5,3 проценти, увозот зголемен за 3,8 

Во првите четири месеци извозот со пад од 5,3 проценти, увозот зголемен за 3,8 

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Вкупната вредност на извозот на стоки од др...

Пад од 1,2 проценти на индустриското производство во април

Пад од 1,2 проценти на индустриското производство во април

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) -  Индустриското производство во април г...

Лани пријавени 433 деца во судир со законот,  307 осудени

Лани пријавени 433 деца во судир со законот, 307 осудени

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) -  Во 2023 година во однос на 2022 година, бројот на пријавени деца в...

Во првиот квартал природниот прираст во негатива од 1567 лица, 2488 склучени бракови, 597 разводи

Во првиот квартал природниот прираст во негатива од 1567 лица, 2488 склучени бракови, 597 разводи

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во првиот квартал годинава живородени се 36...

За 12 проценти зголемени трошоците за вработените во градежништвото во првиот квартал

За 12 проценти зголемени трошоците за вработените во градежништвото во првиот квартал

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во првиот квартал годинава во споредба со четвртиот квартал минатата год...

Со такси лани превезени  14 341 000 патници

Со такси лани превезени 14 341 000 патници

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Минатата година со такси превезени се 14 341 000 патници, од кои12 7...

Image

Остани поврзан