• недела, 16 јуни 2024
ЕСА ќе изврши тест со вештачко помрачување на Сонцето

ЕСА ќе изврши тест со вештачко помрачување на Сонцето

Париз, 17 април 2024 (МИА) - Европската вселенска агенција - ЕСА ја почна програмата „ПРОБА-3“ со шт...

Училиштата во Њујорк утре ја откажуваат наставата поради целосното затемнување на Сонцето

Училиштата во Њујорк утре ја откажуваат наставата поради целосното затемнување на Сонцето

Њујорк, 7 април 2024 (МИА) - Голем број училишта во северниот дел на Њујорк одлучија да ја откажат и...

Целосно затемнување на Сонцето над Северна Америка на 8 април

Целосно затемнување на Сонцето над Северна Америка на 8 април

Хјустон, 2 април 2024 (МИА) - Целосно затемнување на Сонцето, поточно совршено порамнување на Земјат...

Image

Остани поврзан