• сабота, 13 јули 2024

Тркалезна маса за употреба на вештачка интелигенција во создавањето зелени вештини за иднината

Тркалезна маса за употреба на вештачка интелигенција во создавањето зелени вештини за иднината

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија денеска во Скопје ќе се држи тркалезна маса на тема „Научени лекции од проектот Greenovet, употреба на вештачка интелигенција во создавањето на зелени вештини за иднината“.

Настанот е дел од Проектот GREENOVET, меѓународен проект, во кој се вклучени 18 европски партнери и истиот е кофинансиран од Еразмус + Програмата на Европската Унија. сст/аа/

фото МИА архива

 

Остани поврзан