• петок, 21 јуни 2024

Почнува 13. Самит „Македонија 2025“ (во живо)

Почнува 13. Самит „Македонија 2025“ (во живо)

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) – Во Скопје од  денеска се одржува 13. издание на Самитот Македонија 2025, во организација на меѓународната невладина организација „Македонија 2025“.

Најавени се над 450 учесници и над 50 експерти од бизнис и научната заедница од повеќе држави.

Стратешко лидерство во ера на брзи промени и иновации, дигитална трансформација и поголема регионална соработка како основа за создавање на просперитетни економии, се темите во фокусот на дводневниот Самит.

На отворањето на Самитот ќе се обратат претседателката на државата Гордана Силјановска Давкова, Никица Мојсовска Блажевски, извршен директор на Македонија 2025 и Мајкл Чкламовски претседател на Одборот на директори на организацијата. 

Остани поврзан