• петок, 29 септември 2023

Започнува проектот „Поддршка во спроведувањето на законодавството за управување со отпад и шемата за проширена одговорност на производителот“

Започнува проектот „Поддршка во спроведувањето на законодавството за управување со отпад и шемата за проширена одговорност на производителот“

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова денеска ќе го означи започнувањето на проектот „Поддршка во спроведувањето на законодавството за управување со отпад и шемата за проширена одговорност на производителот“ финансиран од ЕУ.

На настанот, соопшти МЖСПП, обраќања ќе имаат и шефот за соработка на Делегацијта на ЕУ во земјава Стефен Худолини и амбасадорот на Унгарија во земјава Андраш Клеин. мс/са/

фото: МИА

Остани поврзан