• петок, 08 декември 2023

МИА Најави МКД 

МИА Најави МКД 

18 септември 2023 

Њујорк - Претседателот Стево Пендаровски и министерот за надворешни работи Бујар Османи на 78. сесија на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк.

Скопје - Седница  на собраниската Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање. (Сала 6/11.00

Скопје - Седница на собраниската Комисија за локална самоуправа. (Сала 4/13.00)

Пробиштип - Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска во посета на Црвен крст Пробиштип, давател на социјалната услуга помош и нега во домот. (12.00

Скопје -  Прес-конференција на министерот за економија Крешник Бектеши. (медија центар на Влада/12.30,  Прес-конференцијата на македонски јазик
Прес-конференцијата на албански јазик)

Радовиш - Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов ќе се обрати на настан во рамки на проектот „Енергетски ефикасен регион“. (ООУ „Крсте Петков Мисирков"/11.00

Скопје - Делегација на Генералната дирекција на водостопанство на Република Туркије во посета на Министерството за животна средина и просторно планирање. (09.00)

Скопје - Отворање изложба насловена  „Носталгија” на ликовниот уметник Драган Гелев. (Галерија на МКЦ/20.00) 

Скопје - Промоција на поетската книга „Театар на сенки“ од Емељ Туна. (Градска библиотека „Браќа Миладиновци“/19.00)  

Скопје - Промоција и разговор со словенечкиот писател Драго Јанчар во рамки на Меѓународниот книжевен фестивал „Про-за Балкан“. (книжарница „Литература.мк“/19.00

Струга -   Светски сениорски екипен шампионат за ветерани за 2023 година, чија организација од страна на Светската шаховска организација (ФИДЕ) е доделена на Шаховската федерација на Македонија. ( хотел Изгрев Струга).

__________________________________________________________ 

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини*** 

 

 

 

Остани поврзан