• сабота, 13 април 2024

Podcasts.mk - лансиран првиот поткаст агрегатор

Podcasts.mk - лансиран првиот поткаст агрегатор

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Анекта и Блинк маркетинг и медија го лансираа првиот поткаст агрегатор во државава, што означува значајна пресвртница во пејзажот на дигиталните медиуми во земјата.

Овој иновативен потфат, според креаторите, треба да го трансформира начинот на кој македонската публика ја консумира поткаст содржината, обезбедувајќи динамична платформа и за креаторите и за слушателите/гледачите.

-Aгрегаторот може да се пофали со богата и разновидна низа на поткасти кои покриваат теми почнувајќи од дневни вести и култура до технологија и фитнес. Со фокус на инклузивноста, таа има за цел да се грижи за широкиот спектар на интереси на слушателите/гледачите, соопштуваат креаторите на агрегаторот.

Посочуваат дека тој е дизајниран воден од едноставноста и леснотијата на користење, обезбедувајќи беспрекорно искуство и за креаторите на содржина и за слушателите/читателите. Агрегаторот користи врвна технологија за да обезбеди висококвалитен аудио стриминг, можности за офлајн слушање и персонализирани препораки засновани на преференците на корисниците. 

-Агрегаторот нуди можности за водителите/новинарите: тој  обезбедува инклузивен простор за креаторите на содржини, нудејќи можности и за етаблираните и за новите гласови. Креаторите можат да ја покажат својата експертиза, да споделуваат приказни и да се поврзат со публиката на едно ново ниво, појаснуваат креаторите.

Podcasts.mk ја поттикнува интеракцијата во заедницата, дозволувајќи им на слушателите да се вклучат во креирање на содржината, да ги споделат своите мислења и да се поврзат со своите колешки и колеги. дма/лв/

Фото: Podcasts.mk 

Остани поврзан