• понеделник, 04 март 2024

Отворен час за Блаже Конески пред МАНУ

Отворен час за Блаже Конески пред МАНУ

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Културно-едукативниот центар „Небрегово“ денеска по повод 30 години од смртта на Блаже Конески организира „Отворен час за бесмртниот Конески“ кај споменикот пред МАНУ. 

На настанот ќе учествуваат ученици, студенти, професори и други почитувачи на Блаже Конески.

За ликот и делото на Блаже Конески ќе говорат Весна Мојсова-Чепишевска и Атанас Конески. дма/бак/

Фото: КЕЦ „Небрегово“

Остани поврзан