• понеделник, 08 април 2024
МИА Најави - свет

4 март 2024

 

- Светски ден на борбата против дебелината

Њујорк - Седница на Генералното собрание на ОН за Газа, по ветото на САД во Советот за безбедност на ОН.

Варшава - Дводневна вежба на НАТО „Змај 24“ (Dragon) во рамки на вежбата „Непоколеблив бранител 24“ (Steadfast Defender 24).

Виена - Состанок на Советот на гувернери на Меѓународната агенција за атомска енергија.

Кучова - Отворање на воен објект на НАТО во Албанија.

Остани поврзан