• петок, 21 јуни 2024
„Реквием“ на Џузепе Верди во Национална опера и балет 

„Реквием“ на Џузепе Верди во Национална опера и балет 

Скопје, 26 мај 2023 (МИА) - Во рамките на 51 издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“ 2023 вече...

Прва изведба на реквиемот од композиторот Прајснер посветен на Кишловски

Прва изведба на реквиемот од композиторот Прајснер посветен на Кишловски

Скопје, 24 февруари 2022 (МИА) - Оркестарот на Филхармонијата вечер премиерно ќе го изв...

Image

Остани поврзан