• недела, 21 јули 2024
Мицотакис: Најголемото оружје со кое располагаме е тоа што Грција е „надзорник“ на европскиот тек на Скопје

Мицотакис: Најголемото оружје со кое располагаме е тоа што Грција е „надзорник“ на европскиот тек на Скопје

Атина, 16 јули 2024 (МИА) – Грција очигледно е дека има оружја и не мислам на оружјата што произлегу...

Герапетритис: Новиот политички и државен врв на Северна Македонија систематски го прекршува Договорот од Преспа

Герапетритис: Новиот политички и државен врв на Северна Македонија систематски го прекршува Договорот од Преспа

Атина, 14 јули 2024 (МИА) – Ставот дека „државниот врв на Северна Македонија систематски го прекршув...

Мицотакис: Грција нема да ги открие „оружјата“ што ѝ се на располагање доколку соседната земја продолжи со актуелната тактика

Мицотакис: Грција нема да ги открие „оружјата“ што ѝ се на располагање доколку соседната земја продолжи со актуелната тактика

Атина, 12 јули 2024 (МИА) – Грција во овој момент нема да ги открие „ор...

Маринакис: Европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција

Маринакис: Европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција

Атина, 11 јули 2024 (МИА) – Владата и премиерот Кирјакос Мицотакис следат одговорна надворешна полит...

Мицотакис: Прекршувањето или селективното спроведување на Договорот од Преспа ќе ја загрози стабилноста и безбедноста во регионот

Мицотакис: Прекршувањето или селективното спроведување на Договорот од Преспа ќе ја загрози стабилноста и безбедноста во регионот

Атина, 10 јули 2024 (МИА) – Прекршувањето или селективното спроведување на Договорот од Преспа ќе ја...

Во денешната официјална програма на Мицотакис во Вашингтон не е предвидена средба со Мицкоски

Во денешната официјална програма на Мицотакис во Вашингтон не е предвидена средба со Мицкоски

Атина, 10 јули 2024 (МИА) – Во официјалната програма на грчкиот премиер...

Мицотакис: Најфундаменталниот аспект на Договорот Преспа е името Северна Македонија кое мора да се користи и во внатрешноста и надвор

Мицотакис: Најфундаменталниот аспект на Договорот Преспа е името Северна Македонија кое мора да се користи и во внатрешноста и надвор

Атина, 9 јули 2024 (МИА) – Кога слушам дека новата Влада на Северна Македонија во внатрешноста на зе...

Амирас: Од грчка страна не е планирана средба на Мицотакис со Мицкоски

Амирас: Од грчка страна не е планирана средба на Мицотакис со Мицкоски

Атина, 9 јули 2024 (МИА) – Ставот дека прашањето со „прекршувањето на Договорот од Преспа од соседна...

Маринакис: Не е планирана средба Мицотакис – Мицкоски, но не е исклучено грчкиот премиер да има билатерални средби на НАТО Самитот

Маринакис: Не е планирана средба Мицотакис – Мицкоски, но не е исклучено грчкиот премиер да има билатерални средби на НАТО Самитот

Атина, 8 јули 2024 (МИА) – Не е планирана средба, но не е исклучено пре...

Грчки медиуми: Сиљановска вели дека се однесуваат одговорно кон Договорот од Преспа, се сомнева дали истото важи и за Грција

Грчки медиуми: Сиљановска вели дека се однесуваат одговорно кон Договорот од Преспа, се сомнева дали истото важи и за Грција

Атина, 5 јули 2024 (МИА) – Под наслов „Северна Македонија-Гордана Сиљан...

Самарас го повика Мицотакис да подготви повлекување од „национално опасниот Договор од Преспа“

Самарас го повика Мицотакис да подготви повлекување од „национално опасниот Договор од Преспа“

Атина, 2 јули 2024 (МИА) – Го повикувам премиерот веднаш да одлучи да ј...

Нимиц: ЕУ направи историска грешка што не го придвижи брзо пристапувањето на Северна Македонија во Унијата

Нимиц: ЕУ направи историска грешка што не го придвижи брзо пристапувањето на Северна Македонија во Унијата

Атина, 29 јуни 2024 (МИА) – Европската Унија направи историска грешка што го одложи пристапниот проц...

МНР: Во целост ги почитуваме преземените обврски од меѓународните договори, вклучително и од Договорот од Преспа

МНР: Во целост ги почитуваме преземените обврски од меѓународните договори, вклучително и од Договорот од Преспа

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Министерството за надворешни работи и надворешна трговија соопшти дека...

Грчко МНР: Раководството на Северна Македонија продолжува да го прекршува Договорот од Преспа и се враќа на дејствија што алудираат на иредентизам

Грчко МНР: Раководството на Северна Македонија продолжува да го прекршува Договорот од Преспа и се враќа на дејствија што алудираат на иредентизам

Атина, 28 јуни 2024 (МИА) – Раководството на Северна Македонија продолжува да го прекршува Договорот...

Мицотакис го информирал Европскиот Совет за „директното прекршување на Договорот од Преспа од претседателката и премиерот на Северна Македонија“

Мицотакис го информирал Европскиот Совет за „директното прекршување на Договорот од Преспа од претседателката и премиерот на Северна Македонија“

Атина, 28 јуни 2024 (МИА) – Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за време на вчерашниот Европски совет...

Image

Остани поврзан