• вторник, 09 јули 2024

Волонтери ќе го разубавуваат стационарот „Лајка“

Волонтери ќе го разубавуваат стационарот „Лајка“

Скопје, 15 јуни 2024 (МИА) -   Настан „Да го разубавиме светот на кучињата, да ја обиме Лајка“  ќе се одржи денеска во стационарот за бездомни куќиња  ЈП „Лајка“ Скопје.   

Над 50 волонтери во периодот од 10 до 14 часот ќе учествуваат во боење на боксовите и реквизитите на претпријатието и уредување на околината. 

Активноста е во рамки на проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерство" под покровителство на Амбасадата на САД во Скопје.лв/

фото: ЈП Лајка“ 

Остани поврзан