• вторник, 21 мај 2024

МИА Најави-свет

МИА Најави-свет

18 Април 2024

Вашингтон – Пролетна сесија на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Групацијата на Светска банка.

Њујорк – Советот за безбедност на ОН ќе гласа за барањето на палестинските власти за прием во ОН.

Њујорк – Состанок на Советот за безбедност на ОН на министерско ниво за Појасот Газа.

Брисел – Конференција „Самит за иднината на Украина“ за зајакнување на економските врски меѓу ЕУ и Украина.

Стразбур – Собир пред Советот на Европа за ослободување на заложниците од Појасот Газа, на покана на Претставничкиот совет на еврејските институции на Франција.

Ванкувер – Претседателот на Полска Анджеј Дуда во посета на Канада до 23 април.

Остани поврзан