• петок, 21 јуни 2024
Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Стојан Андов

Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Стојан Андов

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Со едноминутно молчење во Собранието денеска му беше оддадена почит на...

Собранието ги избра составот на Буџетскиот совет на Собранието и на Советот на Собранискиот канал

Собранието ги избра составот на Буџетскиот совет на Собранието и на Советот на Собранискиот канал

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) – Собранието на денешната петта седница ги избра составите на Буџетскиот...

Извршната директорка на НДИ, Стефани Раст во посета на Собранието

Извршната директорка на НДИ, Стефани Раст во посета на Собранието

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Собранието денеска ќе го посети извршната директорка на НДИ, Стефани Ра...

Собранието ќе ја одржи петтата седница

Собранието ќе ја одржи петтата седница

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Собрание на Република Северна Македонија денеска ќе ја одржи петтата се...

Собранието ги утврди предлог-одлуките за бројот на потпретседатели и за основање на постојани работни тела

Собранието ги утврди предлог-одлуките за бројот на потпретседатели и за основање на постојани работни тела

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Собранието на денешната трета седница ги утврди предлог-одлуките за бро...

Гаши - Ќехаја: Неопходно осовременување и подобрување на капацитетите на граничните премини, со воведување на концептот на заеднички контроли

Гаши - Ќехаја: Неопходно осовременување и подобрување на капацитетите на граничните премини, со воведување на концептот на заеднички контроли

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши...

Средба на Гаши со постојаната координаторка на ОН Дуџак

Средба на Гаши со постојаната координаторка на ОН Дуџак

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието  Африм Гаши денеска оствари средба со...

Гаши - Агелер: Многу е важна улогата на Северна Македонија и САД во промовирање на регионалната стабилност

Гаши - Агелер: Многу е важна улогата на Северна Македонија и САД во промовирање на регионалната стабилност

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието, Африм Гаши денеска оствари средба со амбас...

На пленарна седница законските измени за реорганизација на министерствата

На пленарна седница законските измени за реорганизација на министерствата

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Собранието денеска ќе ја одржи втората седница, на чиј дневен ред е и Пр...

Собранието за в петок закажа седница за законските измени за реорганизација на министерствата

Собранието за в петок закажа седница за законските измени за реорганизација на министерствата

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Собранието задутре ќе ја одржи втората седница, на чиј дневен ред е и Пр...

Во Собранието седница на Комисијата за изборите и именувањата, одржана првата координација

Во Собранието седница на Комисијата за изборите и именувањата, одржана првата координација

Скопје, 4 јуни 2024 (МИА) - Во Собранието денеска ќе се одржи седница на Комисијата за прашања на из...

Собранието за утре закажа седница на Комисијата за изборите и именувањата

Собранието за утре закажа седница на Комисијата за изборите и именувањата

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Собранието за утре на пладне закажа седница на Комисијата за изборите и...

Во Собранието првата координација, кон крајот на неделева нова пленарна седница за верификација на останатите два пратенички мандата

Во Собранието првата координација, кон крајот на неделева нова пленарна седница за верификација на останатите два пратенички мандата

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието Африм Гаши дене...

Во Собранието прва официјална координација, течат разговорите за формирање Влада

Во Собранието прва официјална координација, течат разговорите за формирање Влада

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Во Собранието денеска ќе се одржи првата координација на претседателот А...

В понеделник се очекува да бидат поднесени законските измени за трансформација на министерствата

В понеделник се очекува да бидат поднесени законските измени за трансформација на министерствата

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - В понеделник група пратеници од новото владејачко мнозинство се очекува...

Image

Остани поврзан