• петок, 21 јуни 2024
Откриени предуслови за живот на Енцелад - месечина на Сатурн

Откриени предуслови за живот на Енцелад - месечина на Сатурн

Сан Антонио, 6 септември 2023 (МИА) - Научниците долго време бараат докази за вонземски живот во Сон...

На месечина на Сатурн забележан клучниот елемент во создавањето на животот на Земјата - фосфор

На месечина на Сатурн забележан клучниот елемент во создавањето на животот на Земјата - фосфор

Хјустон, 15 јуни 2023 (МИА) - Научници од САД открија дека фосфорот - клучен елемент во создавањето...

Нови научни сознанија за прстените на Сатурн

Нови научни сознанија за прстените на Сатурн

Хјустон, 25 мај 2023 (МИА) - Нови податоци и сознанија собрани со помош на вселенското летало „Касин...

„Божиќната ѕвезда“ на небото првпат по 800 години

„Божиќната ѕвезда“ на небото првпат по 800 години

Хјустон, 11 декември 2020 (МИА) - Луѓето на 21 декември ќе може да бидат сведоци на ретка астрономска п...

Јупитер и Сатурн во местоположба што не е видена од средниот век

Јупитер и Сатурн во местоположба што не е видена од средниот век

Скопје, 26 ноември 2020 (МИА) - Ког...

Image

Остани поврзан