• сабота, 30 септември 2023

Петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Скопје, 31 мај 2023 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 2 јуни (петок) 2023 година, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија. дма/са/

Фото: МИА архива

Остани поврзан