• вторник, 16 април 2024

Ковачевски и Николовски во посета на винаријата „Брзанов“

Ковачевски и Николовски во посета на винаријата „Брзанов“

Скопје, 5 март 2024 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски денеска ќе ја посетат малата винарија „Брзанов“ во Трубарево. 

Винаријата е добитник на грант средства за поддршка на мали винарии во набавка на опрема за произвдство, од последниот јавен повик во 2023 година.

-Малата винарија „Брзанов“ е успешна приказна која се развива преку мерката за поддршка на малите семејни винарии, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. хс/са/

Фото: МИА архива 

 

Остани поврзан