• петок, 14 јуни 2024

Ангел Петрушев шести на Европското првенство во Љубљана

Ангел Петрушев шести на Европското првенство во Љубљана

Љубљана, 18 мај 2024 (МИА) – Најдобриот македонски кајакар Ангел Петрушев заврши како шестопласиран во дисциплината К1 мажи на Европското првенство за сениори – Тацен, Љубљана.

Во дисциплината К1 мажи настапија вкупно 60 натпреварувачи од кои само 12 се квалификуваа во финалната трка.

Остани поврзан