• понеделник, 15 јули 2024

Петок пред Духовден, 21 јуни, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Петок пред Духовден, 21 јуни, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - За граѓаните од православна вероисповед во државава, 21 јуни (петок пред Духовден), е неработен ден.

Како што соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика, неработниот ден е согласно Законот за празниците.

МТСП на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот. лв/

Остани поврзан