• четврток, 18 јули 2024

Во Канада уапсени 92 лица поради трговија со дрога и луѓе

Во Канада уапсени 92 лица поради трговија со дрога и луѓе

Торонто, 17 јуни 2024 (МИА) - Уапсени се 92 лица во рамките на акцијата „Проект Мартини“ во Дурам, Канада, насочена против трговијата со дрога и луѓе во тој канадски регион.

Во текот на петнеделната истрага поднесени се 113 кривични пријави и извршени се 11 претреси во Ошава, Кларингтон, Витби и Ајкс, објави Торонто Стар.

Најголем дел од обвиненијата се однесуваат на трговија со дрога, насилство и давање сексуални услуги. рп/

Фото: МИА архива

Остани поврзан